EUROBASKET

VIDEO Pogledajte Bogdanovićevo sporno slobodno bacanje. Je li namjerno promašio?

Screenshot: SportKlub

HRVATSKA košarkaška reprezentacija je u posljednjoj utakmici skupine D u ključnoj utakmici za plasman pobijedila Ukrajinu 90:85 i osigurala je treće mjesto pred nokaut fazu Eurobasketa. Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine C. Dosta se nakon ove utakmice piše o samoj završnici utakmice.

Prvo je Bojan Bogdanović promašio slobodno bacanje kod vodstva 90:83, dakle za osam razlike, što je bilo dosta za osvajanje drugog mjesta u skupini, a potom Hrvatska nije napadala ukrajinskog razigravača Isufa Sanona koji se dogovarao s klupom i na isteku napada Bogdan Bliznjuk položio je za konačnih 90:85 za Hrvatsku.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SLOBODNA BACANJA BOJANA BOGDANOVIĆA

Izbjegli Sloveniju u potencijalnom četvrtfinalu

Da je Hrvatska pobijedila sa osam ili više razlike, bila bi druga te bi najvjerojatnije igrala protiv Poljske u osmini finala. Ovako će najvjerojatnije na Finsku. No zato u četvrtfinalu, ako prođe, Hrvatska neće igrati sa Slovenijom, već sa Španjolskom ili Litvom.

Važno je bilo pobijediti bilo kojim rezultatom Ukrajinu jer se jedino tako moglo izbjeći četvrto mjesto u grupi, a samim tim najvjerojatnije prvog favorita Eurobasketa reprezentaciju Srbije koja večeras od 21 sat igra protiv Poljske za potvrdu prve pozicije skupine C. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.