Video - Novi srpski dragulj: Wenger zaluđen 17-godišnjim Puljaninom Aleksićem

ARSENE WENGER nanjušio je ultratalentiranog 17-godišnjaka Danijela Aleksića i prema pisanju engleskih medija ne bi bilo čudno da mladi nogometaš Vojvodine uskoro postane član Topnika.

Daily Mirror piše da je nadarenog veznjaka pronašla odlično razgranata mreže njegovih skauta, a Aleksić je otprije poznat kao najmlađi nogometaš u povijesti koji je debitirao u Srpskoj ligi. Bilo je to u sezoni 2006/2007 kada je imao jedva 15 godina.

U 27 nastupa za Vojvodinu zabio je četiri gola, a proslavio se u srpskoj U-17 reprezentaciji gdje je na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo 2008. zabio pet od šest golova koliko je ukupno postigla njegova momčad. No, tu nije stao pa je na Euru u utakmici protiv Škotske zabio spektakularne škarice kojih se ne bi postidjeli niti najveći svjetski majstori.

Majka Srpkinja pobjega iz Pule

Ništa manje zanimljiva nije niti životna priča mladog srpskog nogometaša. Aleksić je rođen u Puli, a kada je imao samo nekoliko mjeseca započeo je Domovinski rat pa je njegova majka pobjegla u Srbiju, a on nikada nije upoznao svog biološkog oca. Karijeru je započeo sa sedam golova u vojvođanskom klubu Veternik, a već sa 11 su ga zapazili treneri iz vojvodine gdje igra do današnjeg dana.

M.P.
Foto: Airfutbol

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.