LIGE PETICE

VIDEO Novi Neuer i od ljeta golman Bayerna primio komični autogol

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON pet godina Köln je pobijedio Schalke, ovog puta 3:0 u 24. kolu Bundeslige. 

Schalke je u krizi, čemu svjedoči podatak da za pobjedu ne zna u posljednjih šest prvenstvenih utakmica (po tri poraza i remija), a težak poraz obilježio je njegov golman Alexander Nübel, autor komičnog autogola za 3:0 na Rhein Energie stadionu.

Belgijski branič Sebastiaan Bornauw zabio je glavom nakon prekida u devetoj minuti, potom je kolumbijski napadač John Cordoba povisio na 2:0 u 39., a onda se Nübel propisno osramotio u 75. minuti.

Lopta mu iskliznula iz ruku i prošla kroz noge

Austrijski veznjak Florian Kainz prošao je po desnoj strani te pored srpskog braniča Matije Nastasića praktički dodao loptu u ruke Nübelu, a da ni sam nije bio svjestan da će par sekundi kasnije postati strijelac. Mladi 23-godišnji golman Schalkea pokušao je uhvatiti loptu, ali mu je ona iskliznula iz ruku, a u drugom pokušaju da je uhvati prošla mu je komično kroz noge i završila u golu.

Pokušao je Nübel spasiti da lopta ne pređe gol-liniju, ali je zakasnio, a VAR je potvrdio pogodak za konačnih 3:0 koji direktno njemu ide na dušu.

 

Odbio novi ugovor i "izdao" Schalke potpisom za Bayern

Inače, njemu je ranije Schalke nudio novi četverogodišnji ugovor od sedam milijuna eura po sezoni uz mjesto prvog čuvara mreže i status kapetana. Međutim, "novi Neuer", kako ga zovu u Njemačkoj, odbio je bogatu ponudu kluba čiji je član od 2015. godine i odlučio prihvatiti transfer u Bayern, kojem će se priključiti na ljeto.

Nübel je s Bayernom potpisao petogodišnji ugovor, a po sezoni će zarađivati 5,5 milijuna eura. Njemački prvak neće ga slati na posudbu, već je plan da uz Neura, koji ima ugovor do 2023. godine, Nübel uči i u jednom trenutku od njega preuzme mjesto prvog golmana u Münchenu.

Također, golman Schalkea "proslavio" se 16. prosinca 2019. kada je istrčao i neopreznom intervencijom ozlijedio Mijata Gaćinovića iz Eintrachta, zbog čega je odmah dobio direktni crveni karton

Kada je odlučio potpisati za Bayern, govorilo se da bi ostatak sezone mogao provesti na tribinama u Gelsenkirchenu, ali mu je trener David Wagner ipak pružio priliku i očigledno pogriješio.

Na drugoj strani, nakon ovakve pogreške u Bayernu će se dobro zamisliti, jer Nübel trenutačno nije ni blizu Neuera, jednog od najboljih njemačkih golmana u povijesti. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.