NBA

VIDEO Nekadašnji "novi Dražen" najbolju utakmicu sezone završio u agoniji

Foto: AP Photo/Derick Hingle/Guliver

ŠPANJOLSKI reprezentativac i MVP Svjetskog košarkaškog prvenstva Ricky Rubio igrao je najbolju utakmicu sezone i uveo Cleveland Cavalierse u neizvjesnu završnicu na gostovanju u Orleansu, a onda je dvije minute prije kraja teško ozlijedio koljeno.

Ozljeda nije bila posljedica kontakta, jednostavno je proklizao, pao i s bolnom grimasom se uhvatio za lijevo koljeno. Više se nije mogao oslanjati na nogu i strahuje se da se radi o teškoj ozljedi, ali više će se znati nakon današnjeg pregleda.

VIDEO: Arena Sport

Do tog trenutka Rubio je imao 27 koševa i 13 skokova, a samo mu je jedna asistencija nedostajala do prvog triple-doublea sezone. Cavaliersi su u trenutku ozljede bili na dva poena zaostatka, a izgubili su 108:104.

U svojoj prvoj sezoni u Clevelandu Rubio kao pričuvni razigravač postiže 12.7 koševa uz 3.9 skokova i 6.5 asistencija, što su prosjeci koji neznatno odstupaju od onih u prvih 10 godina NBA karijere, ali jedan je od ključnih igrača u usponu Cavsa, koji su s omjerom 20-14 najugodnije iznenađenje sezone.

Bio je najveća europska nada nakon Dražena

Rubio je još kao dječak smatran golemim potencijalom. Debitirao je za Joventut s 14 godina, baš kao Dražen Petrović za Šibenku, pa su ga neki tada prozvali najvećom europskom nadom nakon hrvatskog velikana. No usporedbe nisu išle dalje od toga jer se Španjolac razvio u sasvim drukčiji tip igrača - vrhunskog razigravača, vrlo dobrog defenzivca, ali nipošto strijelca.

U NBA ligu 2009. je izabran kao peti na draftu, ali prije dolaska u Ameriku dvije je godine proveo u Barceloni. Nakon toga šest sezona proveo je u Minnesoti, dvije u Uti, jednu u Phoenixu, jednu opet u Minnesoti, a ovo mu je prva sezona u Clevelandu. Sa španjolskom reprezentacijom ima olimpijsko srebro iz 2008. i broncu iz 2016., a 2019. ju je, prvi put kao glavni igrač, vodio do zlata na SP-u i zaslužio titulu MVP-ja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.