Video: Klub koji više ljudi bodri u gostima nego kod kuće nitko ne želi vidjeti u Europi

U DINAMOVOM press salonu u pozadini je sviralo "Sretan Božić svakome", ali atmosfera je bila daleko od tople, blagdanske. Maksimirska pustoš, ledom pokošen beton, visoke Uefine rešetke oko stadiona da spriječe bilo kakav javni pristup i porazan rezultat na pokvarenom semaforu. Slika je to kojom se Dinamo ove sezone oprostio od Europe. Tek je poruka koji su Boysi ostavili na sjeveru, "Naša molitva je snaga koja otvara vrata sna" odavala znakove života jednog kluba. Trener Kruno Jurčić ponudio je ovaj put čak i analizu, sezonu nije proglasio ni uspješnom ni neuspješnom, već zadovoljavajućom, priznao je da je najveće razočarenje ionako već prebolio - ono se, naime, dogodilo još u Salzburgu.

> Klasika: Dinamo doktorirao na temu "Kako pobijediti sam sebe"

> Kad Dinamo daruje: Temišvar posljednji put u Europi slavio prije 19 godina

> Anderlecht na kraju najbolji u skupini, Dinamu samo bodovi s gostovanja

> Prolaz u stilu: Anderlecht dominantan protiv Ajaxa u Amsterdamu

"Naravno da nisam presretan. Razočaran sam jer jedina je moja želja bila naša pobjeda. Nisam se nadao da će Anderlecht izgubiti. U početku smo htjeli pritiskom iznenaditi protivnika, smatram da smo tada i imali izgledne šanse. Međutim ponavlja se stari problem da iz velikog broja šansi dajemo malo golova. To može proći u prvenstvu, ali Europa kažnjava", prva je Jurčićeva reakcija.

Naravno da smo željeli znati zašto se trener nije nadao da će jedan Ajax kod kuće pobijediti Anderlecht.

"Ajaxu nisu trebali bodovi, ali ne želim o tome, taj razgovor pokrenuo bi neke druge teme."

Jurčić nije vjerovao jer smatra da je Europi ljepše bez Dinama...

"Nisu bitni bodovi koje nam je Uefa vratila niti oduzela, kalkulacije nam sada ne pomažu. Nismo klub koji bi netko s velikom željom dočekivao u daljnjem tijeku europskog natjecanja."

No, kod kuće se valjalo barem dostojno oprostiti od europskog kupa. A Dinamo kod kuće igra puno teže nego u gostima. Jurčić bez puno razmišljanja nudi odgovor:

"Umjesto da nam pogodak digne raspoloženje, dođe do pada jer promašujemo. Ponovit ću da sam razočaran jedino činjenicom što smo izgubili, u ništa drugo nisam polagao nade. Imali smo veću podršku navijača vani, nego na Maksimiru. Dodao bih, u svim utakmicama koje smo izgubili imali smo veliki broj šansi, a da ne govorim o polušansama, koje se u Europi također moraju zabiti. Večeras smo ušli smo s više rizika, posebno u drugom poluvremenu i u takvoj se igri rađaju greške. Sreća je također jako bitna, ali sam pristalica izreke da sreću treba isprovocirati. Pri tome mislim na drugi pogodak Temišvara"


Dinamovci su odmah nakon susreta krenuli na dopust, okupit će se ponovo 12. siječnja. Vjerojatno ne u istom sastavu.

"Bilo bi dobro da nam dođe pravi strijelac, ali nismo o tome još razgovarali."

Čemu se Jurčić radovao u ovoj polusezoni?

"Bilo je puno lijepih trenutaka. Bez obzira na posrtaje imali smo dobrih utakmica. Imamo stil i sustav, moji dečki pokazali su da znaju igrati nogomet. Najveće razočaranje doživio sam protiv Salzburga jer sam imao velika očekivanja. Najbolje su utakmice bile u gostima kod Temišvara i Heartsa.

Je li ovaj period, dakle, uspjeh ili neuspjeh?

"Ja sam zadovoljan. Treba uzeti okolnosti, tri utakmice igrali smo pred praznim stadionom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.