VIDEO Jakirović bi dobio otkaz da nije pobijedio Istru. Spasio ga je ovaj promašaj

Screenshot: MAXSport

DINAMO je u subotu u Puli pobijedio Istru 1:0 u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a. Strijelac jedinog pogotka na susretu bio je Mauro Perković (20). Branič gostiju pogodio je glavom u 36. minuti nakon ubačaja Stefana Ristovskog s desne strane. Perković je zabio pobjede vrijedan pogodak, ali nije slavio jer je Istra klub u kojem je započeo karijeru.

Iako je Dinamo bio bolji, u završnici je mogao ostati bez sva tri boda. Emmanuel Ekong je u 94. minuti uzeo loptu pred gostujućim golom i proslijedio je do Mateja Vuka. Krilni napadač Istre nije se našao u lakoj situaciji jer nije imao puno vremena ni prostora. K tome je Ristovski uklizao, a golman Danijel Zagorac zatvorio kut. Dinamov dvojac tako je zajedničkim snagama spriječio šok.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Vukov promašaj spasio je Jakirovića?

Vukov promašaj donio je mir i treneru Dinama Sergeju Jakiroviću. Ranije ovaj tjedan pisali smo kako su cijelu srijedu trajala previranja u Maksimiru. Vodstvo kluba raspravljalo je hoće li Jakirović ostati trener aktualnog hrvatskog prvaka nakon teškog poraza od Lokomotive (0:3) u zaostalom susretu hrvatskog prvenstva.

Većina ljudi u klubu bila je za otkaz, ali ne i predsjednica Uprave Vlatka Peras, koja je i inzistirala na njegovu dolasku iz Rijeke u kolovozu. Jakirović je u konačnici dobio podršku i ostao na klupi, no velika je mogućnost da bi dobio otkaz da je ispustio bodove protiv Istre, što znači da ga je Vukov promašaj s kraja utakmice možda spasio.

Dinamo se sada nalazi na trećem mjestu s 37 bodova, jednim manje od Rijeke i s četiri manje od vodećeg Hajduka, koji će u nedjelju na Poljudu igrati Jadranski derbi upravo s Riječanima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.