kup nacija

VIDEO Igrač 132. reprezentacije na Kupu nacija zabio nevjerojatan gol s 35 metara

Foto: Profimedia

KAMERUN je jučer u osmini finala Kupa nacija pobijedio Komore 2:1 golovima Toko Ekambija i Aboubakara te se očekivano plasirao u četvrtfinale. No čitav svijet nakon utakmice priča samo o Komorima i njihovoj junačkoj predstavi protiv domaćina turnira u utakmici u kojoj je sve bilo protiv njih.

Na Kupu nacija je koronavirus također veliki problem, baš kao i na rukometnom Euru, a Komori su uoči utakmice ostali bez sva tri golmana. Na gol je morao stati lijevi bek Chaker Alhadhur, a već u 7. minuti ostali su s igračem manje nakon što je Abdou dobio crveni karton.

No, iako se očekivalo da će ih Kamerun pregaziti, Komori su se doslovno junački branili cijelu utakmicu, a Alhadhur je upisao nekoliko sjajnih obrana. Nije mogao ništa kod golova Toka Ekambija u 29. i Aboubakara u 70. minuti, ali najbolji trenutak susreta dogodio se u 81. minuti.

Fenomenalan gol M'Changame

Komori su izborili slobodan udarac na 35 metara od gola i nitko, a osobito kamerunski golman Andre Onana, koji iz nepoznatih razloga nije stavio nijednog igrača u živi zid, nije očekivao ono što je uslijedilo. Svi su očekivali ubačaj, ali je Youssouf M'Changama fantastičnim udarcem zabio izravno u rašlje. Desetka Komora toliko dobro je udarila loptu da ona uopće nije imala rotaciju, nego je poput rakete odletjela u gol.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ FANTASTIČAN GOL KOMORA

Premoreni igrači Komora pokušali su do kraja stisnuti i izboriti produžetak, što bi bila apsolutna senzacija, ali nisu uspjeli. Nije im na ruku išao ni sudac, koji je deset sekundi prije isteka pet minuta sudačke nadoknade odsvirao kraj, kad su Komori krenuli u kontru tri na dva. Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv Gambije, koja je s 1:0 pobijedila Gvineju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.