EUROPSKE LIGE

VIDEO Hrvatski nogometaši priredili senzaciju na otvaranju turskog prvenstva

Foto: Profimedia

ANTONIO Mršić i Tomislav Glumac zabili su golove u prvom kolu turskog prvenstva koje se igralo u ponedjeljak. Njihov klub Umraniyespor, koji je ove sezone ušao u prvu ligu, šokirao je Fenerbahče. Utakmica je završila rezultatom 3:3. Umraniyespor je vodio sve do samog kraja, a onda je za Fener zabio Berisha te spasio turskog velikana od blamaže pred domaćim navijačima.

Osim Berishe, dva je pogotka za Fenerbahče zabio ekvadorski napadač Enner Valencia. Fenerbahče je vodio na poluvremenu 2:1, taj je pogodak u prvom dijelu Glumac zabio nakon kornera. Uslijedio je preokret u drugom dijelu koji je golom u 67. minuti započeo Gheorghe, a završio Mršić tri minute kasnije, zabivši gol iz penala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE 

Bivši igrači Zadra i RNK Splita

Mršić je 35-godišnji vezni igrač koji je najviše utakmica u karijeri, više od stotinu, odigrao za Zadar. Zabio je za Zadar 22 pogotka. Igrao je za RNK Split, za koji je upisao 57 nastupa te devet pogodaka. Nakon toga igrao je u Izraelu i Turskoj. 

Tomislav Glumac (31) imao je sličan put kao Mršić, igrao je za Zadar i Split, a upisao je i jedan službeni nastup za prvu momčad Hajduka. Najviše je utakmica u karijeri odigrao za turski Balikesirspor - 138. Za Umraniyespor igra od 2020. godine. Skupio je 77 nastupa, pet golova i osam asistencija. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.