Video - Fedor nokautirao Rogersa: Rus još jednom opravdao titulu "Posljednjeg cara"



NAKON jedanaest mjeseci iščekivanja, svijet je dočekao privilegiju gledati najboljeg MMA borca svijeta Fedora Emelianenka u akciji. I zaista je vrijedilo čekati. Rus je još jednom dokazao zašto mu tepaju "Posljednji car". Početkom druge minute druge runde tehničkim je nokautom svladao Amerikanca Bretta Rogersa, ostavši neporažen (jedini poraz je pretrpio zbog posjekotine) u svojoj impresivnoj karijeri.

Iako je bahati Amerikanac najavljivao kako će Fjodorova glava završiti u osmog redu gledališta, umalo se upravo to dogodilo njegovoj iako se ne može reći da je Rogers razočarao. Dapače, u jednoj je situaciji u drugoj polovici prve runde snažnim ground&pound tehnikama povezao nekoliko udaraca koji su sjeli na pravo mjesto i Fjodor se našao u velikim problemima. No, genijalni je Rus pokušajem poluge na ruku okrenuo situaciju u svoju korist.

Emelianenko je u drugu rundu krenuo još odlučinije da bi nakon nekoliko ručnih kombinacija odapeo jedan snažan "overhook" koji je sjeo na Rogersovu bratu. Nanjušivši krv Rus je navalio na već posrnulog Amerikanca i to je značio kraj. Bio je ovo prvi poraz nakon deset uzastopnih pobjeda za opasnog Rogersa.

Bila je to 31. Fjodorova pobjeda u njegovu 32. meču u slobodnoj borbi. Nije, međutim, bila uvjerljiva. Prvi put u posljednjih šest dvoboja Rus je završio meč tek u drugoj rundi, a tijekom prve Rogers ga je jednom prilikom izvrsno napao poprilično mu raskrvarivši lice.

"Želi li Rogers revanš, dobit će ga", zjavio je Fjodor nakon borbe dodavši: "Nakon kombinacije kojom me napao u prvoj rundi nisam postao nervozan. Štoviše, nešto sam iz toga naučio i iskoristio u drugoj rundi".

Amerikancu je to bio prvi profesionalni poraz. Svih je deset ranijih mečeva dobio nokautom. Ova je borba bila prva od triju Fjodorovih pod organizacijom Strikeforcea, za koji je potpisao nakon kolapsa Afflictiona. Sraz s Rogersom prenošen je u Sjedinjem Državama u nacionalnom TV-prijenosu na CBS-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.