EUROLIGA

VIDEO Duranta šokirala atmosfera u Pireju: Zbog ovoga se u Americi ide u zatvor

Foto: Profimedia

DOK SE u Americi zahuktavaju serije drugoga konferencijskih polufinala NBA lige, Kevin Durant već je na godišnjem odmoru nakon što su njegovi Brooklyn Netsi ispali u prvom krugu od Boston Celticsa 4:0. Ali KD ne može bez košarke ni na odmoru pa je sinoć uživo gledao utakmicu četvrtfinala Eurolige u Pireju.

"Apokalipsa"

Naviknut na pitomu atmosferu u NBA ligi, gdje navijačke skupine ne postoje, a gledatelji se za direktne uvrede igračima često kažnjavaju izgonom iz dvorane, Durant je ostao u šoku gledajući bakljadu Olympiakosovih pristaša na majstorici četvrtfinala Eurolige. "Apokalipsa", napisao je na Twitteru uz snimku iz Dvorane mira i prijateljstva.

Čini se da Durant nije bio oduševljen vatrenom atmosferom, ali ju je istrpio zbog prijatelja i bivšeg suigrača Mikea Jamesa, koji igra za Monaco i sinoć je pokušavao sa svojim klubom senzacionalno dograbiti Final Four. Zabio je 24 koša uz 10 asistencija, ali Grci su slavili 94:88 i s ukupnih 3:2 se pridružili Real Madridu, Barceloni i Anadolu Efesu.

Jedan je fan komentirao Durantovu objavu rekavši kako bi volio vidjeti bilo koju bazu NBA navijača koja će napraviti atmosferu kao u europskim dvoranama, na što mu je Durant odgovorio: "Donesi baklju na NBA utakmicu i mogao bi završiti u Rikersu", aludirao je na zloglasni njujorški zatvor.

Bivša NBA zvijezda: Ako ostaneš, voljet će te zauvijek

U razgovor se uključio i Eddie Johnson, bivša NBA zvijezda koja je sredinom devedesetih jednu sezonu igrala za Olympiacos. "Dobrodošao u europsku košarku. To je njihov način, ili se prilagodiš ili odeš. Ako ostaneš, voljet će te zauvijek. Godina u Grčkoj bila mi je jedna od najboljih u životu."

Durant je prošlog tjedna u Monaku pratio i četvrtu utakmicu serije te s oduševljenjem reagirao na sve dobre poteze prijatelja Jamesa, ustajao sa sjedala i aplaudirao.

Grci ga izviždali

Iako je u gostima bio suzdržaniji, grčki mu navijači to nisu zaboravili pa su ga propisno izviždali kada se kamera u dvorani fokusirala na njega i prikazala ga na velikom ekranu.

Durant je, inače, prije nekoliko godina govorio kako bi volio posljednju godinu karijere igrati u Europi, ali nisu mu na pameti bili vatreni Grci koliko sunčana i opuštena Barcelona. Ipak, Durantu od ljeta vrijedi novi ugovor s Netsima do ljeta 2026., kada će mu biti 37 godina, pa provedbu te ideje ne treba očekivati u skoroj budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.