VIDEO Bizarna asistencija Luke Vuškovića. Vratar zabio preko cijelog terena

Foto: Screenshot/Reddit

U SKLOPU 26. kola poljske Ekstraklase sastali su se domaćin Puszcza i Radomiak Radom za koji na posudbi nastupa mladi Luka Vušković. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1, a nakon ovog kola domaćini se nalaze na 15. mjestu ljestvice i jedan su bod iznad zone ispadanja s utakmicom više od protivnika, dok je momčad našeg mladog igrača na 11. mjestu, u sigurnoj zoni.

Domaćini su poveli već u četvrtoj minuti utakmice pogotkom ukrajinskog lijevog beka Romana Yakube. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao, a činilo se da će domaćini lako stići do pobjede nakon što je vezni igrač Radomiaka Vagner zaradio izravni crveni karton u 63. minuti utakmice.

Bizarna asistencija Vuškovića

Ipak, samo tri minute kasnije događa se bizaran pogodak za izjednačenje. Gosti su pokušavali dodavanjima izaći iz svoje trećine i pri tome je Vušković u jednom trenutku dodao loptu vrataru Gabrielu Kobylaku, koji je s njom izašao iz svog kaznenog prostora te potom uputio dugu loptu prema suprotnim vratima. Lopta je pala na vrh kaznenog prostora, odskočila i dobila ubrzanje te tako preskočila i prevarila vratara domaćina Oliwiera Zycha.

17-godišnji stoper i budući igrač Tottenhama je tako ni kriv ni dužan upisao svoju prvu asistenciju u Poljskoj, a do sada je u sedam nastupa zabio dva pogotka. Na današnjoj utakmici je bio najbolje ocijenjeni igrač gostujuće ekipe. Otklonio je sedam opasnosti ispred svog gola, oduzeo jednu loptu suparnicima, upisao tri ključna dodavanja, osvojio 12 od 19 duela, uputio tri udarca na gol i upisao jedan uspješan dribling.

[Ekstraklasaboners] Puszcza Niepołomice 1-[1] Radomiak Radom - Gabriel Kobylak (GK) great goal 66' (Polish Ekstraklasa)
byu/4gjdtokurwa insoccer

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.