VIDEO Bio je najbolji strijelac HNL-a, a sad je zabio prvi gol nakon godinu i pol

Foto: EPA

HRVATSKI napadač Mirko Marić (28) zabio je gol kojim je donio remi Monzi na gostovanju kod Cagliarija u 13. kolu Serie A. Marić je u 61. minuti glavom pogodio nakon ubačaja Georgiosa Kyriakopoulosa iz kornera za konačnih 1:1. U igru je ušao samo četiri minute ranije.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL.

Mariću je to prvi gol u Serie A te prvi gol uopće još od travnja 2022. godine, kada je igrao na posudbi u drugoligašu Crotoneu. Marić je u Monzu stigao iz Osijeka u ljeto 2020. za sedam milijuna eura. Sezonu prije toga je s 20 golova bio na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a uz Antonija Čolaka i Miju Caktaša, no titula najboljeg strijelca službeno je pripala Čolaku jer je odigrao najmanje minuta.

U prvoj sezoni u Monzi Marić je razočarao te je zabio tek dva gola u 21 nastupu u drugoj talijanskoj ligi. Iduće sezone bio je na posudbi u Crotoneu i ondje postigao 11 pogodaka u 36 nastupa. Prošle sezone se vratio u Monzu, ali ostao je bez ijednog nastupa. Ove je godine počeo ulaziti s klupe te je sada u sedmoj utakmici stigao i do gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.