formula 1

Verstappen i Vettel protiv utrke u Rusiji: Ne želimo ići u takvu zemlju

Foto: EPA-EFE

SVJETSKI prvak u Formuli 1 Max Verstappen dao je naslutiti da neće nastupiti na ovogodišnjoj Velikoj nagradi Rusije, koja je na rasporedu 25. rujna u Sočiju. Nizozemac nije otvoreno osudio ruski napad na Ukrajinu, ali je rekao da nije normalno utrkivati se u zemlji koja je u ratu.

Korak dalje otišao je njegov kolega i bivši svjetski prvak Sebastian Vettel, koji je otvoreno rekao da u Soči neće ići. Nijemac koji vozi za Aston Martin vijest o napadu Rusije na Ukrajinu saznao je u Barceloni, gdje je s ostalim momčadima na testiranjima uoči početka sezone.

"Šokiran sam, užasno je ovo što se događa. Imamo utrku u Rusiji ove godine, ali ja neću ići. Mislim da je pogrešno utrkivati se u toj zemlji. Strašno mi je žao svih ljudi, nedužnih ljudi koji pogibaju zbog glupih razloga čudnih i ludih lidera", rekao je Vettel.

"Formula 1 pažljivo prati što se događa u Rusiji i nema drugih komentara uoči utrke koja se treba održati u rujnu. Nastavit ćemo pratiti i onda reagirati", poručilo je vodstvo Formule 1, koje je nakratko nakon napada povuklo iz prodaje ulaznice za tu utrku, da bi ih onda ponovno vratilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.