Večeras kreće Liga prvaka u Makarskoj. U istoj skupini su dva hrvatska rivala

Foto: MNK Novo Vrijeme

KREĆE futsalsko ludilo u Makarskoj. U grad podno Biokova se Liga prvaka vraća treći put, a ovog puta je domaće Novo Vrijeme domaćin glavne runde. Plasman u Ligu prvaka zaslužili su dvostrukom krunom u Hrvatskoj čime su trofej u svoje vitrine vratili nakon dvije godine dominacije Olmissuma.

U skupini će Makarani igrati protiv lisabonskog Sportinga, jedne od najboljih europskih momčadi, te kazahstanskog Ayata, protiv kojeg turnir večeras otvaraju u 20:30. U skupini je, zanimljivo, i Futsal Pula, klub koji su Makarani pobijedili u finalu hrvatskog prvenstva. Prve tri momčadi izborit će plasman u elitnu rundu, u kojoj će igrati 16 najboljih momčadi Europe.

"Ayat nam je nepoznanica"

"Uvijek je lijepo biti domaćin skupine, ali nosi to i veliki psihološki pritisak. Igrači će motivirati sami sebe. Dignut će nas i publika. Što se pripreme tiče, učinili smo što smo mogli. Za ostalo ćemo se prilagođavati tijekom utakmice. Ayat nam je ipak nepoznanica", poručio je uoči susreta trener Makarana Ivan Božović.

"Tri ekipe izborit će prolazak dalje, u elitnu rundu, među najboljih 16 klubova u Europi. S jedne strane se to čini kao lagan posao, ali ovo je ipak jedna izuzetno teška grupa. Sporting je jedna od najboljih ekipa u Europi zadnjih godina i sigurno će pronaći svoj put dalje. Ostale tri momčadi imaju podjednake šanse, ravnopravne su i po kvaliteti, pa bi tako mogao presuditi faktor sreće", dodao je.

Kazahstanci oduševljeni vremenom

Riječi oduševljenja atmosferom u Makarskoj nije krio trener Ayata Kanat Tanakpajev: "Sretni smo što smo stigli u Makarsku. Grad je prekrasan. Najviše nas veseli vrijeme, toplo je. Kod nas u Kazahstanu su već počeli minusi. Što se tiče turnira, imamo velika očekivanja od prve utakmice.

Protiv Novog Vremena smo već igrali jednom i sjećam se da je susret bio odličan, iako smo izgubili. Želim da i ovaj put svi uživaju. O prolasku dalje još ne razmišljamo, idemo polako. U prvoj utakmici protiv domaće momčadi nam sigurno neće biti lako."

RASPORED

Sporting – Stanoinvest Futsal Pula (srijeda, 18)

Ayat – Novo Vrijeme (srijeda, 20.30)

Ayat – Sporting (četvrtak, 18)

Novo Vrijeme – Stanoinvest Futsal Pula (četvrtak, 20.30)

Stanoinvest Futsal Pula – Ayat (subota, 18)

Novo Vrijeme – Sporting (subota, 20.30)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.