LIGE PETICE

"Usred utakmice me pitao koji auto vozim i zašto neke zastave imaju iste boje"

Foto: EPA-EFE

JOSE MARIA GIMENEZ jedan je od najboljih stopera La Lige. Urugvajac iz Atletico Madrida ima 24 godine i standardan je u klubu i reprezentaciji, a za svoju zemlju debitirao je na Mundijalu 2014. protiv Kolumbije u Brazilu.

Jednom prilikom je morao čuvati Falcaa, tada jednog od najboljih svjetskih centarfora. Kolumbijac se prisjetio zanimljivih taktika tada 19-godišnjeg debitanta.

"Nisam se mogao koncentrirati na utakmicu jer me Gimenez izluđivao. Postavljao je stalno neka pitanja. Prvo me pitao koji automobil imam. Kad sam mu to objasnio, nastavio me ispitivati dalje. Onda me pitao zašto zastave Ekvadora, Kolumbije i Venezuele imaju iste boje. Potom je došao do mene i rekao mi da je to njegov debi i da je jako sretan te da će zbog toga napraviti tetovažu datuma te utakmice uz pitanje piše li se rujan s J ili bez J. Na kraju me to omelo da skočim na dobar centaršut. Izluđivao me do kraja", prisjetio se Monacov napadač.

Gimenez je razne trikove naučio od kolege iz obrane, kapetana Diega Godina.

Godin je otišao iz Atletica i sada Gimenez postaje vođa obrane, a uz trikove koji mu stižu i od trenera Diega Simeonea nema sumnje da će još kojeg napadača nasamariti kao Falcaa.

Ovaj stoper trenutačno igra za reprezentaciju Urugvaja na aktualnoj Copi gdje je njegova momčad s 4:0 dobila Ekvador u prvoj utakmici skupine.

Sutra igraju protiv Japana za prolazak dalje, a uoči te utakmice Gimenez je pohvalio VAR kao dobru stvar u nogometu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.