BELLATOR 214

Uspavao Fedora pa tražio da mu se publika nakloni: Baderov potez za povijest

Foto: YouTube Bellator

RYAN BADER sinoć je srušio Fedora Emelianenka i osvojio Bellatorov teškaški Grand Prix. U Inglewoodu (Kalifornija), u dvorani Forum, Bader je jednim udarcem presudio Posljednjem Imperatoru. Ušao je u povijest Bellatora, prvi je prvak u dvije kategorije.

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, možda je pao posljednji put. Sve češće 42-godišnji Fedor govori o mirovini i već dugo nije na najvišem nivou.

Bader je jedno od najuzbudljivijih imena izvan UFC-a. Već ima pojas poluteške kategorije. Nakon što je sinoć ljevicom iz udarca uništio Fedora i uzeo teškaški pojas, Amerikanac se prvo naklonio protivniku i jednom od pionira sporta u kojem je od 2005. godine rušio najveća imena, među njima i Cro Copa u Prideu 2005. godine, u okršaji koje pamte generacije.

"Prije svega želim da zaplješćete čovjeku koji je bio preko puta mene. Imao sam odličnu večer, ali on je imao karijeru o kojoj će se pričati. Jedan je od najboljih koji su se ikada borili. Bila mi je čast biti preko puta njega i iznimno ga poštujem. Osvojiti naslov teške kategorije protiv Fedora je velika stvar", kazao je Bader nakon meča. 

 

Kaže da će braniti oba pojasa i ako bude mogao, ostat će u obje kategorije. Bader je prvi Bellatorov prvak u povijesti u dvije divizije. 

Pojas u poluteškoj kategoriji nije branio već dulje od godinu dana. No sretne okolnosti za njega su što u kategoriji nema puno izazivača. Ipak, sljedeću borbu morao bi odraditi s težinom do 93 kilograma. Vadim Nemkov izgleda kao jedina prava izazivačka opcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.