"USAINOVO IME I DALJE ŽIVI" Svijet se oprostio od Bolta, atletičari za sve krive organizatore

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAJBRŽI čovjek u povijesti sporta napustio je svijet atletike na neočekivan način, porazom u posljednjoj utrci nakon što je zbog ozljede nije uspio završiti.

Bolt je u finalu štafete 4x100 metara trčao zadnji sprint, ali nakon par koraka je poskočio i s bolnom grimasom legao na stazu. Zbog bolne ozljede stražnje lože nije mogao nastaviti te je do cilja došepao u pratnji svojih kolega iz reprezentacije.

Svijet je čekao njegov posljednji juriš na zlato nakon što je u finalu na 100 metara završio s utješnom broncom. Nakon bolnog pada, fanovi širom svijeta preplavili su društvene mreže emotivnim porukama za rekordera kojeg će biti teško nadmašiti. 



Liječnik jamajkanske reprezentacije dr. Kevin Jones potvrdio je da je ozlijedio lijevu zadnju ložu. Od njega su se oprostile i najveće zvijezde atletike, a neki su prokomentirali moguće razloge Boltovog debakla na posljednjem velikom natjecanju. 


"Utrka je kasnila 10 minuta. To je ludilo! Uoči utrke 40 minuta su trajale dvije dodjele medalja. Zagrijavali smo se i čekali, pa opet zagrijavali i čekali. Mislim da nas je to dotuklo. Boli me vidjeti ovakvu legendu, istinskog šampiona kako izlazi i tako se bori", rekao je prvak iz 2011. Yohan Blake, koji je trčao treću dionicu.


Kašnjenje utrke kritizirao je i prvak na 110m s preponama Omar McLeod. "Ovo slama srce. Dao sam sve od sebe i želio sam da Usain ode sa zlatom, ili barem medaljom. Smiješno je, čovječe, zbilja smo dugo čekali, popio sam dvije bočice vode. Ali Usainovo ime će i dalje živjeti", rekao je McLeod.

Justin Gatlin, koji je u Londonu uzeo zlato na 100 metara ispred Bolta, rekao je da su vremenske prilike igrale ulogu u Boltovoj ozljedi.

"Žao mi je što se ozlijedio. Ovo je oproštaj, sentimentalan sam. Na zagrijavanju smo si pokazali poštovanje i pozdravili se. Usain Bolt je veliki sportaš", rekao je Gatlin.

Proslavljeni Michael Johnson smatra da je Bolt i ranije trebao otići. "Mislim da je odradio jednu sezonu previše. Bolt je bio spreman na poraz, ali ne mislim da je očekivao ovakav kraj u zadnjoj utrci. Želio je doći do cilja, zbog navijača. Razočaravajuće je bilo to vidjeti, vidjeli smo ga kakvog još nikada nismo".

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.