USAIN BOLT

Usain Bolt: Nisam dobio poštenu priliku. I dalje me zovu, ali sad sam već prestar

Foto: Getty Images

NAKON što se kao trostruki svjetski rekorder i osmerostruki osvajač olimpijskih zlata oprostio od atletike, Usain Bolt želio je postati nogometaš. Bio je na probi u nekoliko klubova, trenirao je i sa svojim voljenim Manchester Unitedom, a najdulje se zadržao u australskim Central Coast Marinersima.

S njima je proveo oko dva mjeseca prije nego što je napustio klub i definitivno odustao od nogometne karijere, a sad je u razgovoru za australski Wide World of Sports rekao da u Marinersima nikad nije dobio poštenu priliku.

Embed from Getty Images

"Mislim da nisam dobio poštenu priliku. Nisam radio stvari onako kako sam želio, ali mislim da bih bio dobar u tome. To je jedna od onih stvari koje propustiš i moraš ići dalje sa životom", rekao je jamajčanski sprinter, koji će za dva tjedna napuniti 34 godine.

Na probu u australski klub Bolt je stigao točno na svoj 32. rođendan i uskoro je zaigrao na dvije prijateljske utakmice, a u drugoj je čak zabio dva gola.

Međutim, nisu se mogli dogovoriti oko ugovora i nakon nekih osam tjedana su se rastali.

Embed from Getty Images

Njegova pojava u Australiji izazvala je golem interes medija i navijača, a trener Marinersa mu je rekao da ga je spreman zadržati godinu dana, ali da mu ne može jamčiti da će igrati ligaške utakmice. Bolt se nije uspio izboriti za mjesto na popisu prijavljenih igrača za A-League te je uskoro otišao.

"I dalje ponekad razmišljam o tome i žao mi je što nije završilo onako kako sam želio jer zaista volim nogomet. Ali, kao što sam rekao, treba ići dalje sa životom."

U svibnju je dobio prvo dijete, kćerkicu Olympiju Lightning Bolt.

"Sad sam roditelj i život mi je drukčiji. To ti zaista daje osjećaj postignuća i zaista sam sretan i uzbuđen što sam krenuo na to putovanje", rekao je Bolt.

Zbog nje se više i ne pomišlja ponovno okušati u nogometu, iako kaže da je imao ponuda.

"Dobio sam neke pozive od ljudi koji su me pitali želim li zaista igrati nogomet, ali nakon nekog vremena shvatio sam da sam već star za to i da želim ostati u mirovini sad kad imam kćerkicu koja me najviše okupira", zaključio je legendarni sprinter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.