United igra prljavo pred gostovanje West Hama: Biliću kradu čudo od djeteta koje je izmislio

Foto: Getty Images / Guliver Images

REECE OXFORD (16) proslavio se u prvom kolu Premier League, kada mu je Slaven Bilić podario debi u seniorskoj momčadi West Hama na gostovanju kod Arsenala, a klinac - defanzivac mu za to što je postao drugi najmlađi starter u povijesti Premier League, uzvratio sjajnom predstavom.

I to ne samo "za njegove godine", jer bio je možda najbolji igrač u senzacionalnoj pobjedi (2:0) Hammersa kod jednog od favorita za naslov, a danima poslije pričalo se i pisalo kako je nevidljivim učinio razvikanog Mesuta Ozila. 

Bilić mu je osim tri susreta u pretkolima Europa Lige, u kojima je ionako igrao s drugom momčadi, dao priliku na samo još dvije prvenstvene utakmice, gdje je ukupno sakupio tek 50 minuta i vratio ga u U21 momčad kako dječak ogromnog potencijala (20 utakmica za mlade uzraste engleskih reprezentacija) ne bi prerano izgorio.
 
Ali, ni to čuvanje neće mu biti od pomoći, jer kako piše ugledni Times, Manchester United kreće u kupnju mladića koji može igrati kao defenzivni vezni i središnji branič i to dan prije utakmice s njegovim West Hamom, koja je sutra u 16 sati na Old Traffordu. 

Oxford će za dva tjedna napuniti 17 godina i očekuje se da tada potpiše profesionalni ugovor s West Hamom, ali prema engleskim pravilima, igrači mlađi od 18 godina ne mogu potpisati trogodišnje ugovore, pa su dvije i pol godine najviše na koliko ga Hammersi mogu vezati.
 
Ali i to je samo formalno, jer Oxforda žele baš svi engleski velikani; Manchester City, Chelsea i Liverpool, ali Times ističe kako je United, koji ga je htio dovesti i prošle godine, favorit u ovoj trci i da će najkasnije u siječnju za njega ponuditi 8 milijuna funti. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.