Umag živi i bez Slavka: Zakazali jedino "pozeri" i vrijeme

NAKON dvadeset godina uspješnog kormilarenja umaškim ATP-jem, Slavko Rasberger je poslije prošlogodišnjeg izdanja napustio mjesto direktora. Malo je reći da je u dva desetljeća postao zaštitni znak ovog priznatog branda. Voljeli su ga igrači, neki su u Umag dolazili samo radi njega. Voljeli su ga i suradnici, pa čak i "celebritiji" koji su se svake godine u Umagu uredno nacrtali u terminu održavanja turnira. Sve je štimalo...

Naslijediti takvu ostavštinu zasigurno nije lagan posao. Štoviše, svi su od nasljednika očekivali i stanoviti iskorak. Jer nitko ne smjenjuje čovjeka na takvoj funkciji da bi se zadovoljio stagnacijom ili, ne daj Bože, korakom unatrag. Je li mladi Vanja Božićković uspio? Vrijeme je za podvlačenje crte.


Zadovoljio sigurno jest, a ocjenu odličan nije dobio jer jednostavno nije imao sreće. Zapravo je imao veliku nesreću da mu na debiju bogovi vremena potpuno okrenu leđa. Nezapamćeno nevrijeme koje je poharalo Umag i donijelo gotovo nerealno niske temperature za ovo doba godine, prorijedilo je posjetu, ali i pomalo uništilo cijelu atmosferu u prvih nekoliko dana.

Niti u sportskom dijelu nije imao previše sreće. Otkazi Ančića i Karlovića ionako su bili očekivani (radilo se više o marketinškom triku), a Ljubičić je stigao nedovoljno oporavljen da bi od njega mogli očekivati nešto više od četvrtfinala. Prošlogodišnji pobjednik Davidenko također je stigao "samo" do posljednjih osam, a niti Melzer, koji ovih dana igra u tenis života, nije prošao dalje. Stvar je spasio Španjolac Juan Carlos Ferrero i Božićković mu na tome treba biti doživotno zahvalan. Bivši broj jedan je prošle godine izgubio u finalu, no 2010. je bila njegova godina. Boljeg pobjednika Umag nije mogao niti zamisliti.

Gledajući iz novinarskog kuta sve ostalo je bilo na najvišoj mogućoj razini. Uostalom kao i svake godine do sada. Promjene gotova da nisu bile primjetne. Doduše, Stella Maris je doživio ugodni "facelifting", dok je na zabavnom dijelu malkice povučena kočnica. Ipak živimo u recesiji pa je i taj dio razumljiv, a i primijetna je Božićkovićeva namjera da fokus vrati na sportsku stranu priče. Na finale je stigao i predsjednik Josipović, a samo nekoliko koraka dalje sjedio je zagrebački gradonačelnik Bandić. Sve po PS-u. Jedino nije bilo Rasbergera. Slavko ove godine nije viđen u Umagu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.