UFC ZVIJEZDA IZAZVALA TRANSRODNU BORKINJU Borio bih se i besplatno, samo da ga premlatim

Foto: Getty Images (Mike Stobe)

BRAZILSKI UFC borac srednje kategorije Paulo Costa (26) u medijskom istupu istaknuo je kako je spreman boriti se s Fallon Fox (42), transrodnom sjevernoameričkom borkinjom koja se već godinama pokušava izboriti za pravo borbe u ženskoj konkurenciji.

Inače nesklon skandaloznim izjavama, Paulo Costa apostrofirao je kako je podupiratelj teze kako je Fallon Fox muškarac te kako joj se ne bi smjelo dopustiti da se bori sa ženama. Premda je ubilježila nekoliko amaterskih borbi, Fallon Fox dulje se vrijeme bezuspješno pokušava infiltrirati u žensku profesionalnu klasu. 
 
"Volio bih vidjeti da se Fallon Fox bori protiv muškarca koji bi ga osjetno prebio. Zapravo, spreman sam se i sam ponuditi. Borio bih se protiv njega bilo kada i bilo gdje, pa čak i potpuno besplatno, s ciljem da ga premlatim. Ne bi mi trebalo dulje od nekoliko minuta'', rekao je Paulo Costa i potom pojasnio svoje svjetonazore prema kojima Fallon Fox ne prihvaća kao pripadnicu ženskog roda.
 
"Promjena spola ili samo bivanje transrodnom osobom ne može utjecati na promjenu nečije fizičke strukture. Muško tijelo, kosti, mišići i živci drugačiji su od ženskih. Ne mogu prihvatiti da se muškarac bori protiv žene na bilo koji način. Također, ne mogu razumjeti organizacije koje Fallonu Foxu dopuštaju borbe. Bori se protiv djevojaka koje istovremeno dovodi u opasnost."
 
Fallon Fox, inače prva transrodna osoba u povijesti mješovitih borilačkih vještina, još se nije službeno očitovala povodom izjava Paula Coste.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.