Hrvatska napokon proigrala: Horvat i Duvnjak razbili Mađare za prvu pobjedu na Kupu nacija

HRVATSKA rukometna reprezentacija u zadnjoj je utakmici na turniru Kup nacija slavila s lakoćom protiv Mađarske 30:22. Iako su Kauboji na ovom turniru zauzeli uvjerljivo zadnje mjesto, ipak se vraćaju u Hrvatsku s osmjehom na licu zbog fantastične partije koju su pružili protiv Mađara, koji su u Srbiji osvojili turnir pobjedama nad Srbijom i Češkom.

Od prve do zadnje minute momčad Slavka Goluže gospodarila je na terenu. Losert je u prvih deset minuta upisao četiri obrane, a mrežu Tataija punili su Horvat i Ninčević. U 12. minuti Hrvatska se odvojila na četiri gola razlike, a na odmor igrači su otišli s rezultatom 15:9 za Hrvatsku.

Upravo podatak da su nam Mađari zabili samo devet golova u poluvremenu govori o odličnoj 5-1 obrani. Ta je obrana bila podloga za brze kontre koju su s ubojitom preciznošću završavali  Horvat i Ninčević, a kasnije Batinović i Zrnić.

U drugom poluvremenu Hrvatska je dodala gas i fantastičnim akcijama u napadu punila je mrežu Mađara. Razvlačenjem mađarske 6-0 obrane otvarali su se mnogi prolazi za Buntića i Vukovića, a svoj doprinos razbijanju Mađarske dao je i Marko Kopljar zabivši dva gola.
Do kraja susreta valja istaknuti najljepšu akciju Hrvatske na utakmici.

Naime, Balić i Vuković razvukli su brzim dodavanjima na devet metara Mađare, a Vuković bez gledanja baca loptu Mariću na crtu koji efektno u padu zabija gol.

Glavni motor Golužine momčadi bio je Domagoj Duvnjak koji je svojom požrtvovnošću i preciznošću izluđivao mađarskog vratara Tataija. Što se tiče hrvatskih vratara, doista valja istaknuti vrhunsku partiju Venia Loserta, ali i Matu Šunjića koji je u pet minuta na terenu upisao tri obrane.

Od trideset hrvatskih golova Horvat ih je zabio deset, Duvnjak četiri, a Buntić i Vuković po dva. Hrvatska reprezentacija ovom je pobjedom zaključila nastup na Kupu nacija na zadnjem, četvrtom mjestu, a sljedeća reprezentativna akcija zakazana je sredinom prosinca kada se Kauboji počinju pripremati za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Srbiji u siječnju 2012. godine.    

HRVATSKA: Losert - Vuković, Kopljar, Duvnjak - Horvat, Ninčević - Marić

MAĐARSKA: Tatai - Nagy, Császár, Mocsai - Lekai, Iváncsik - Gal

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.