U Slovačkoj briljirao, a prije šest godina nije prošao probu na Kantridi: Kekov adut u pohodu na Ligu prvaka

Foto: Facebook Rapid

MATEJ JELIĆ je na korak do dolaska na Rujevicu. Već neko vrijeme traju pregovori između hrvatskog prvaka i bečkog Rapida oko transfera 26-godišnjeg Našičana u Rijeku. Prema najnovijim informacijama izgledno je da će do dogovora doći te da će Jelić biti Kekov adut u pohodu na plasman u Ligu prvaka.
 
Pregovori su ušli u završnu fazu, a Jelić bi na Rujevicu trebao doći na jednogodišnju posudbu s pravom prvootkupa ugovora.
 
Jelić je karijeru započeo u Belišću, da bi preko Dinama, Lokomotive, Lučkog, Karlovca i Rudeša 2013. godine preselio u Slovačku.
 

Tamo je briljirao i bio je prvi strijelac prvenstva 2014/15. u dresu Žiline (19 pogodaka), zabijao je i u europskim utakmicama te posljednjeg dana prijelaznog roka, u ljeto 2015. godine, za milijun eura preselio u bečki Rapid. Za dvije godine u Austriji upisao je 54 nastupa u dresu Rapida i zabio je devet golova.
 
Zanimljivo je to da je Jelić već jednom bio u Rijeci, ali se tada nije uspio izboriti za mjesto u momčadi. Godine 2011. bio je na probi na Kantridi, ali tadašnji trener Ivo Ištuk odlučio se za Slovenca Čehića.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.