U NBA-u je zaradio 20 mil. dolara. Sad u Parizu juri medalju u skroz drugom sportu

Foto: EPA

CHASE BUDINGER (36) nekoć je bio velika američka košarkaška nada. Još u srednjoj školi proglašen je velikim prospektom te je nekoliko puta zaigrao u McDonald's All star utakmici rezerviranu za najveće talente. Dobio je sportsku stipendiju za sveučilište u Arizoni, a 2009. je draftiran u NBA.

Iako su ga draftali Detroit Pistonsi, odmah je proslijeđen u Houston Rocketse. U ligi se zadržao do 2016. godine, a igrao je još za Minnesota Timberwolvese, Phoenix Sunse i Indiana Pacerse, nakon čega je prešao u europsku košarku, gdje je kratko nastupao za španjolsku Baskoniju. Iako je na vrhuncu karijere u NBA-u bilježio tek deset poena i 3.8 skokova, bio je poznat po svojoj atletičnosti zbog koje je u karijeri zaradio 20 milijuna dolara kroz ugovore.

Tako je nastupio 2012. na Slam Dunk natjecanju u sklopu All Stara. Zakucao je preko Puff Daddyja, a u ukupnom poretku je završio drugi jer je za jedan bod bio slabiji od pobjednika Jeremyja Evansa. Budinger je sada u Parizu, gdje sa SAD-om lovi medalju u sasvim drugačijem sportu.

Vratio se svojoj prvoj ljubavi

Naime, Budinger je prije košarke trenirao odbojku na pijesku. U srednjoj školi i na koledžu se uspješno bavio i njome i košarkom, sve dok nije na drugoj godini fakulteta odlučio baviti se samo košarkom.

Nakon prekida NBA karijere u 2017. godini, Budinger se vratio, kako sam kaže, "svojoj prvoj ljubavi" i počeo je opet trenirati odbojku na pijesku. Već 2018. godine je nastupio na prvom ATP turniru, a uskoro su stigli i uspjesi.

Na World Touru je osvojio broncu, tri srebrne medalje te zlato prošle godine. Nakon toga je izborio nastup na Olimpijskim igrama, gdje mu ide solidno. U paru s Milesom Evansom ima pobjedu i poraz nakon dva kola grupne faze. Osmina finala im je blizu, a čak i u slučaju poraza će se naći u turniru za lucky losere i dobiti još jednu šansu za napad na medalju.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.