Turci položili posljednji test prije Eura: Slovenija glumila Hrvatsku i izgubila

Foto: Getty Images / Guliver Image

REPREZENTACIJA Turske, koja će igrati protiv Hrvatske na otvaranju skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj, slavila je kod Slovenije s 1:0 u posljednjoj pripremnoj utakmici. Momčad Fatiha Terima pobijedila je u Ljubljani golom Buraka Yilmaza u 5. minuti.

Sjajni veznjak Hakan Calhanoglu ubacio je loptu iz slobodnjaka s desne strane na drugoj vratnici, a napadač Galatasaraya glavom matirao vratara Vida Beleca, za veliku pobjedu uoči Eura, a susret je uživo gledao izbornik Hrvatske Ante Čačić, a u njegovom društvu bili su Ante Miše te Stjepan Tomas.

Vratar Babacan spašavao Turke

Bila je to prva pobjeda Turske protiv Slovenije, koja je 31. svibnja 2013. slavila u njemačkom Bielefeldu s 2:0.

Slovenija je na stadionu Stožice bila bolja, a mogla je izjednačiti u 67. minuti. Ipak, vratar Volcan Babacan, kojeg želi Slaven Bilić u West Hamu, obranio je udarac Milivoja Novakovića nakon kornera, a zatim je skinuo i pokušaj Josipa Iličića.

Ozan pogodio vratnicu i propustio staviti točku na i

Slovenija je glumila Hrvatsku, no na kraju nije uspjela. I nakon propuštenih prilika u 70. minuti Turska je mogla završiti posao. Ozan Tufan je sjajno prebacio obranu domaće momčadi, a sam na vratara Vida Beleca izašao je Volkan Sen. Nogometaš Fenerbahčea zaobišao je Beleca, no nije uspio s nekoliko metara zabiti, već je pogodio vratnicu i osramotio se.

Međutim, to na kraju nije koštalo njegovu momčad, koja je uspjela slaviti pred sudar s Hrvatskom.

Turska je igrala u sastavu: Babacan - Gonul, Topal, Balta, Erkin (Koybasi, 64) - Inan (Malli, 83); Turan (Sahin, 74), Ozyakup (Sen, 46), Tufan, Calhanoglu (Mor, 46) - Yılmaz (Sahan, 90+1).

Terim: Zadovoljan sam, no moramo se još popraviti do Eura

Izbornik Fatih Terim zadovoljan je nakon pobjede u Ljubljani.

"Naravno da sam zadovoljan, no moramo se još popraviti do Eura. U prvom poluvremenu smo igrali na visokoj razini, dok smo u drugom dosta patili. Međutim, moja momčad je odigrala dobar susret, a posebno me iznenadio Yilmaz i drago mi je zbog njegovog gola. Ostalo je još vremena do utakmice protiv Hrvatske na Euru i imamo dovoljno vremena da se pripremimo", poručuje Terim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.