Turci: Oršić nije jedini Hrvat o čijoj se sudbini priča u Trabzonsporu

Foto: Profimedia

MISLAV ORŠIĆ posljednjih je dana tema koja se provlači kroz turske medije i u kontekstu povratka u Dinamo. Kako je već objavljeno, hrvatski prvak, odlično pokriven na krilnim pozicijama, posebno na lijevoj koju mogu pokriti Marko Pjaca, Arber Hoxha i Luka Stojković, u ovim trenucima ne razmišlja o tome da u momčad vrati svog legendarnog igrača. Ipak, Oršić bi mogao napustiti Trabzonspor, u kojem ne dobiva priliku.

Dosad je Oršić upisao svega devet nastupa za Trabzonspor i pritom ostvario učinak od jedne asistencije, i to prije dva tjedna protiv Ružomberoka (0:2) kad je ušao u posljednjih deset minuta. Utakmicu protiv Sivasspora u prvom kolu nove sezone turske Superlige odsjedio je na klupi. Trenutačno je četvrti najplaćeniji igrač Trabzona s godišnjom plaćom od 2.6 milijuna eura, pa bi ga se i Turci voljeli riješiti.

Nepoznanice oko Oršića i Teklića

Turski mediji pišu o tri slučaja kojima bi se trebalo pozabaviti. Uz Oršića i Taxiarchisa Fountasa, spominje se i bivši igrač Hajduka Tonio Teklić. Za Oršića se navodi da je stigao u klub "uz velika očekivanja, ali da su ga ozljede spriječile u tome da pokaže za što je sposoban. Sve su glasnije glasine oko njegova odlaska, posebno nakon što nije uvršten među igrače za Europa ligu".

Što se Teklića tiče, i za njega se navodi da "nije ispunio očekivanja" i podsjeća da je pola sezone proveo na posudbi u Fatih Karagmürüku. "Njegova sudbina je nepoznata, ali Sivasspor je pokazao interes i pregovori su započeli", ističe se.

Oršića su usporile ozljede

Podsjetimo, Oršić je u siječnju 2023., nakon sjajnih nastupa za Dinamo, osobito u europskim natjecanjima, ostvario transfer karijere. Southampton ga je tada doveo za 5.75 milijuna eura, no u pola sezone odigrao je svega pet utakmica, a u Premier ligi šest minuta.

Southampton je potom ispao iz najvišeg ranga engleskog nogometa. Početkom srpnja prošle godine napustio je engleski klub i potpisao dvogodišnji ugovor s Trabzonsporom, kamo je otišao na inzistiranje tadašnjeg trenera Nenada Bjelice. No u Turskoj im se obojici dogodila katastrofa. Bjelica je ubrzo smijenjen zbog loših rezultata, a Oršić je na prvim pripremama s Trabzonom doživio tešku ozljedu.

Potrgao je ligamente koljena u srpnju, treninzima se vratio u studenom, a na debi je čekao do travnja 2024. Dosad je tako upisao svega devet nastupa za Trabzonspor i jednu asistenciju, i to prije desetak dana protiv Ružomberoka (0:2).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.