"Turci" iz Varaždina upozoravaju na Fenerova golmana: "On je najveći Hiddinkov adut!"

MARIJAN MRMIĆ i Davor Vugrinec danas su zajedno u potonulom prvoligašu iz Varaždina (Mrmić trenira vratare, a Vugrinec juri rekord Igora Cvitanovića po broju postignutih golova u HNL-u). Bivši reprezentativci u turskoj ligi proveli su ukupno pet sezona, a za njihove medije najavili su sutrašnji okršaj naših i Turaka u dodatnim kvalifikacijama za Euro.

> Bilić po slijetanju u Istanbul: Osveta je smiješna riječ, došli smo igrati nogomet

> Ćorluka ozlijedio zglob: Kako će izgledati hrvatska obrana protiv Turaka?

> Guus Hiddink - Izniman nogometni strateg, ali i rođeni gubitnik

> Hitzfeld: Hrvatska je favorit protiv Turske, a Portugal će proći BiH

> Ćorluka: Kada vidim kakve igrače imamo, trebali smo biti prvi u skupini

> Srna: To je sudbina, nema šanse da onaj ludi gol Senturka i ovi dvoboji s Turskom nisu povezani

> Modrić: Spreman sam preuzeti odgovornost, odlaskom na Euro sve će se loše prebrisati

> Ronaldo otkrio za koga će navijati: Volio bih da Turska izbaci Hrvatsku

Vrata Bešiktaša Mrmić je čuvao između 1996. i 1998., a u tom kratkom razdoblju osvojio je simpatije navijača crno-bijelih zbog, kako pišu Turci, "svoje skromnosti i iskrenosti".

"Bešiktaš je bio moj prvi klub u inozemstvu, uvijek će za mene biti poseban. U te dvije godine, koliko sam proveo u Istanbulu, imao sam vrlo dobre suigrače i stekao vrlo dobre prijatelje", rekao je Mrmić za Zaman, prisjetivši se nesretne utakmice iz Beča:

"Publika će pomoći Turcima, ali na naše ne smije utjecati"

"Bio sam tamo, to je za nas bilo jedno veliko razočaranje. Igrali smo dobro i izgubili, ali to je sport. Takve stvari se mogu uvijek dogoditi."

"Gledali smo dosta utakmica turske reprezentacije, jako smo spremni i sve ćemo napraviti da pobijedimo. Teško je reći tko je favorit za odlazak na Euro, s obzirom na trenutnu situaciju čini se da su šanse podjednake. Slavit će oni čiji će igrači na dan utakmice biti više motivirani i disati u momčadskom duhu. Turska ima nekoliko opasnih igrača, ali nismo ih promatrali na taj način nego kao kolektiv."

"Znamo da će atmosfera biti paklena. Dočekat će nas 50 tisuća ljudi, u Istanbulu je uvijek vruće, bez obzira je li riječ o stadionu Bešiktaša, Fenerbahčea ili Galatasarayja. Publika može dati krila Turcima, ali naši su igrači profesionalci i na njih ambijent ne bi smio utjecati."


Mrmić je u Bilićevom stožeru od prvog dana kao trener vratara pa nije mogao zaobići pitanje o usporedbi dvojice čuvara mreže, Volkana Demirela i Stipe Pletikose:

"Obojica su vrlo dobri vratari. Što se tiče Demirela, on je napredovao na jednu višu razinu u posljednjih nekoliko godina i mislim da je najveća snaga Turske", prenosi Zaman Mrmićeve riječi.

Vugrinec: Ovaj put želimo više od dobre igre

Isti portal donosi i izjave Davora Vugrineca, koji je u od 1997. do 2000. za Trabzonspor u 85 utakmica zabio 29 golova, poslije čega je potpisao za Atalantu.

"Bit će vrlo teško, u obje utakmice. Naravno, htio bih da pobijedimo, ovaj put želimo više od dobre igre", rekao je Vugrinec, izdvojivši tri imena kao najjače turske karike:

"Vratar Demirel može odlučiti utakmicu svojom kvalitetom, a od igrača u polju istaknuo bih Cetina Serveta i Ardu Turana."

Spomen "Turskog Splita", kako su nazvali Trabzon, budi uspomene kod Vugrineca: "Tamo su mi prijatelji, nedostaju mi njihovi inćuni, mesne okruglice... Kad sam došao bio sam mlad, i Trabzon mi se urezao u pamćenje. Rado se sjetim tih dana", zaključio je Vuga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.