Trulli i McLaren kažnjeni sa po 10 tisuća dolara zbog agresivnog ponašanja prema Sutilu

VOZAČ Toyote Jarno Trulli i momčad McLaren-Mercedesa novčano su kažnjeni nakon Velike nagrade Brazila, pretposljednje utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

Međunarodna federacija autosportova (FIA) talijanskom je vozaču "odrezala" kaznu od 10.000 dolara zbog agresivnog ponašanja prema vozaču Force Indije Adrianu Sutilu.

Dvojica su se vozača sudarila već u prvome krugu, a nakon izlaska iz bolida Trulli se zaletio prema Sutilu, unio mu se u lice i počeo urlati na njega.

Zbog sudara Sutila i Trullija na stazu je izašao “safety car”, a u tom je trenutku nekolicina vozača ušla u boks. McLarenov Heikki Kovalainen je prerano krenuo nakon nadolijevanja benzina i pritom iščupao crijevo iz kojeg je nastavilo prskati gorivo. Ni kriv ni dužan je nastradao Ferrarijev Kimi Räikkönen čiji se bolid nakratko zapalio, srećom bez težih posljedica.

Oba su vozača nastavila utrku, a McLaren je zbog neopreza svoga drugog vozača kažnjen s 50.000 dolara. Kovalainen je, pak, zaradio kaznu prolaska kroz boks, ali kako je presuda donesena nakon utrke, kazna je preinačena u dodavanje 25 sekundi na Finčevo vrijeme, tako da je u konačnici McLarenov vozač s devetog pao na 12. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.