NOGOMET

Triput je zabijao Dinamu, natjerao Mamića i tribine u plač. Sad odlazi u mirovinu

Foto: Getty Images/Guliver Image

KLAAS-JAN HUNTELAAR, jedan od najboljih strijelaca na svijetu u posljednjih 15 godina, odlazi u mirovinu. Sjajni Nizozemac nije još službeno izašao s tom obaviješću, ali vijest donosi više nizozemskih medija. Postojala je opcija da još jednom potpiše ugovor sa Schalkeom, ali čini se kako je to propalo.

Ovaj 38-godišnjak je u bogatoj karijeri igrao za PSV, AGOVVV, De Graafschap, Heerenveen, Ajax, Real Madrid, Milan, Schalke i nizozemsku reprezentaciju. U klupskoj karijeri postigao je 367 golova u 665 nastupa, dok je za Oranje dao 42 gola u 76 nastupa.

Huntelaara dobro pamte navijači Dinama, i to iz dvije epizode. Prva, ona bolnija, dogodila se u prosincu 2004. godine. Dinamu je trebala pobjeda protiv Heerenveena u grupnoj fazi Kupa UEFA-e kojom bi osigurao prolazak u europsko proljeće, prvi put nakon 34 godine. Modri su vodili 2:0 golovima Bošnjaka i Pranjića sve do 84. minute, kada je Uğur Yildirim smanjio rezultat. U 89. minuti austrijski sudac Fritz Stuchlik svirao je sumnjivi penal za goste, koji je Huntelaar pretvorio u izjednačenje.

Čitav stadion je utihnuo, a poznata je scena u kojoj Zdravko Mamić plače u kamere nakon utakmice i proklinje "austrijskog zločinca". Dinamo je u idućem kolu izgubio u Stuttgartu i ostao bez proljeća u Europi.

Druga dva Huntelaarova gola Dinamu su navijačima Plavih puno draža. Dinamo je u jesen 2007. godine izgubio kod kuće od Ajaxa 1:0 u play-off rundi za ulazak u Europa ligu. U gostima je golom Modrića stigao do produžetaka, gdje je Mandžukić dvama golovima šokirao Amsterdam Arenu. Huntelaar je pri kraju produžetaka dao dva gola koja domaćinu nisu ništa značila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.