LIGE PETICE

Trenerom Milana postaje čovjek koji je u Serie A upisao više poraza nego pobjeda

Foto: EPA

TALIJANSKI mediji objavili su jutros da su čelnici Milana odlučili uručiti otkaz Marcu Giampaolu, a njegova zamjena trebao bi biti Stefano Pioli. 

Giampaolo je ovog ljeta preuzeo klupu Milana, ali nakon očajnih rezultata ekipe čelnici kluba sa San Sira odlučili su da mu se zahvale na suradnji. Otkaz još uvijek nije službeno potvrđen, a već se zna da bi na klupu trebao sjesti Pioli. 

Izgleda da je sve gotovo

La Gazzetta dello Sport je objavila da su čelnici Rossonera odlučili angažirati Piolija koji bi do kraja dana trebao biti predstavljen kao novi trener ovog kluba. Prvo se spominjalo ime Luciana Spallettija, ali do dogovora nije došlo zato što je talijanski stručnjak tražio plaću između četiri i četiri i pol milijuna eura. 

Nakon toga su odlučili kontaktirati Piolija koji je navodno pristao na ugovor od milijun eura do kraja sezone, a ukoliko se dokaže u sljedeće dvije godine, zarađivat će milijun i pol eura po sezoni.

Navijači Milana vijest o vjerojatnom angažmanu nisu dočekali naročito pozitivno, #PioliOut već je postao globalni trend na Twitteru, a pojavili su se i brojni podaci vezani uz Piolijevu karijeru. 

Zabrinjavajuća statistika

Twitter profil Milan data objavio je Piolijevu statistiku koja govori da je u 310 utakmica koje je vodio kao trener u Serie A više puta izgubio nego pobijedio u utakmici. 

Kao pobjednik njegova momčad izlazila je 109 puta, 89 puta je remizirala s protivnikom, a 112 puta njegova momčad je izgubila utakmicu. Navijači Milana drže da takva statistika nije dovoljno dobra referenca za trenersko mjesto na San Siru. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.