TRENER ZA POVRATAK MILANA NA VRH Montellu mijenja jedan od najvećih?

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN i Nikola Kalinić spremaju se za jednu od najvažnijih utakmica u prvom dijelu sezone. Rossoneri od 18 sati na San Siru dočekuju Romu, s kojom dijele peto mjesto. Upravo protiv svoje bivše momčadi, u kojoj je igrao najbolji nogomet karijere, a onda je i vodio kao trener, Vincenzo Montella mora pobijediti.

L'Aeroplanino se nalazi pod velikim pritiskom talijanske javnosti poslije poraza od Sampdorije i teške pobjede nad Rijekom u Europa ligi. Još kad je Carlo Ancelotti potjera iz Bayerna, mediji s Apenina pronašli su idealnog nasljednika na klupi velikana iz Lombardije.

Ipak, sportski direktor Massimiliano Mirabelli rekao je kako ne planiraju smijeniti Montellu.

"Zadržat ćemo Montellu. Mlađi je od Ancelottija, zna svoj posao i vjerujemo mu", rekao je Mirabelli.

Međutim, i dok jedan dio novinara tvrdi kako su čelnici Milana i dalje u kontaktu s Ancelottijem, na popisu se pojavilo još jedno veliko ime - Marcello Lippi. Iskusni 69-godišnji strateg trenutačno je izbornik Kine, ali bi uskoro trebao raskinuti ugovor, a navodno je jako zainteresiran preuzeti ambiciozni projekt Milana. 

On je tijekom karijere dva puta vodio Juventus, jednom Inter, Napoli... Sa Starom damom je osvojio pet Scudetta, jednu Ligu prvaka 1996, a s Italijom je postao svjetski prvak 2006. u Njemačkoj. 

Dakle, čeka se samo još jedan krivi Montellin potez, koji mora pobijediti Romu i mirno dočekati reprezentativnu pauzu, nakon koje odmah slijedi gradski derbi s Interom, a krajem listopada i dvoboj s Juventusom na San Siru. 

Zato, ako ne uspije pobijediti Romu, Montella će biti na još većem udaru i njegova je smjena moguća tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ako to preživi milanski derbi odredit će njegovu sudbinu na klupi. 

Ancelotti i Lippi sve to promatraju i čekaju. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.