HRVATI U NBA

Trener o Bogdanoviću: Sam je počeo to raditi, svaka mu čast. Pravi je ubojica

Foto: Getty Images

IAKO JE u posljednjih mjesec dana u osjetno slabijoj šuterskoj formi nego na početku sezone, Bojan Bogdanović pokazao je da je ogromno pojačanje za Utah Jazz i da će im se četverogodišnji ugovor težak 73 milijuna dolara koji su mu dali itekako isplatiti.

Utah je u Orlandu došla do 10. pobjede u posljednjih 11 utakmica, a nakon nje novinari su pitali trenera Quina Snydera da prokomentira Babinu igru i utjecaj na momčad od dolaska u državu mormona.

"Dobro ga poznajem jer sam ga pratio još dok je bio u Europi, pa u Brooklynu, Washingtonu i Indiani. Uvijek je bio odličan protiv nas kad smo igrali s Indianom", rekao je Snyder, a onda se osvrnuo na Bogdanovićeve igračke karakteristike.

"Kad vidiš da igrač pogađa izvana, normalno je da ga smatraš šuterom, ali on može zabiti na razne načine. Počeli smo ga više koristiti na postu, u igri leđima prema košu, odnosno on je sam sebe više počeo tako koristiti, a mi to pozdravljamo. Neće toga biti na svakoj utakmici, ali vrlo je svestran u napadu i ponosan u igri u obrani. Ali najveća stvar kod njega je to što je ubojica. Kažu da netko ima led u žilama. Ne znam kako to funkcionira, ali on ga ima. Ne boji se važnih trenutaka nego ih jedva čeka", ispričao je Snyder.

Bogdanović je ove sezone odigrao 33 utakmice i na prosjecima je od 20,7 koševa, 4,5 skoka i 2,1 asistencije, a jedan je od najpreciznijih igrača lige s linije za tri poena (42,3%) i slobodnih bacanja (89,1%).

Nastavi li ovako, postat će prvi hrvatski košarkaš u NBA ligi nakon Dražena Petrovića koji je zabijao više od 20 poena u sezoni. Jako blizu tome bio je Dino Rađa u sezoni 1995./96. u kojoj je imao prosjek od 19,7 poena, a Toni Kukoč u prvoj sezoni nakon umirovljena Michaela Jordana prosječno je postizao 18,8 koševa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.