SLAVIA PRAG

Prije šest godina je rastužio Hajduk, a sad dominira češkom ligom

Foto: EPA

ŠESNAEST pobjeda i četiri remija ostvarila je praška Slavia u dosadašnjem dijelu češkog nogometnog prvenstva. Prednost u odnosu na drugoplasiranu Spartu iznosi joj ugodnih 12 bodova, a momčad se plasirala i u osminu finala Europa lige u kojoj je očekuje dvoboj protiv Rangersa.

Lijepo posložen i uspješan tim već neko vrijeme vodi Jindřich Trpišovský, za neke jedan od najpodcjenjenijih trenera u Europi. Na Slavijinoj klupi nalazi se od 2017. i momčad je dosad vodio u 148 utakmica. Upisao je 99 pobjeda, 27 puta remizirao i tek 22 puta bio poražen. Pod njegovim vodstvom ekipa kluba, u čije je vitrine stavio dva naslova čeških prvaka i dva trofeja za najbolju momčad u tamošnjem Kupu, prosječno postiže 2.1 pogodak po susretu.

Nastavak je to njegova dobrog posla i otkako sjedina klupi Slovana iz Libereca s kojim je u sezoni 2015./16., s momčadi koju je tek preuzeo, izbacio Burićev Hajduk iz play-offa Europske lige. Bio je i u ozbiljnim kombinacijama za preuzimanje Rijeke nakon što ju je napustio Matjaž Kek, ali dogovor tada nije postignut. Na sreću Slavijinih pristaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.