Konferencijska liga

Trener Hiberniana: Lijepo je od HNS-a što je pomogao Rijeci

Foto: Malcolm Mackenzie/Guliver Images

RIJEKA od 20 sati na Rujevici igra uzvratni susret trećeg pretkola Konferencijske lige protiv škotskog Hiberniana. U Edinburghu je završilo 1:1 i pitanje pobjednika je i dalje potpuno otvoreno, ali trener škotske momčadi Jack Ross vjeruje u uspjeh.

"Rijeka se prošli četvrtak pokazala kao teška prepreka, ali ne i nepremostiva. Igrači su toga svjesni i dolazimo ovdje u najboljem mogućem stanju. U prvu smo utakmicu ušli mirne glave i s jasnim ciljem te mislim da se to odrazilo na našu igru. U uzvratu će biti jednako, a veselim se što gostujemo u Europi pred navijačima i dobrom atmosferom", započeo je.

Momčad Gorana Tomića u nedjelju je trebala odigrati susret HNL-a protiv Lokomotive, ali on je odgođen kako bi se Rijeci dalo više vremena za odmor između dvije europske utakmice. Ross je pohvalio taj potez HNS-a.

"Trebali su igrati u nedjelju. Nisam upućen pa ne mogu sa sigurnošću reći da je utakmica odgođena kako bi se pomoglo Rijeci u uzastopnim europskim utakmicama, no ako jest, lijepo je od Hrvatskog nogometnog saveza što je to napravio. Ipak, mi smo spremni i to neće utjecati na nas."

Osvrnuo se i na komentar koji je dao prije prve utakmice s Rijekom, kada je osudio jednu izjavu Gorana Tomića u kojoj je rekao da Škoti vole igrati na duge lopte.

"Prije prve utakmice sam rekao da je pogled na škotski nogomet stereotipiziran i pomalo neinformiran. Tko god je gledao prvu utakmicu ili naša prva dva susreta u prvenstvu vidio je da ne igramo tako i da sam bio u pravu, ali da budem iskren, i ne zamaram se previše time."

Istaknuo je i kako smatra da je UEFA napravila dobar potez ukidanjem pravila gola u gostima.

"Ne mogu govoriti iz nekog velikog iskustva, ali sve upućuje na to da je sada bolje. Da je to pravilo još na snazi, ova bi nam utakmica bila zahtjevnija. Svakako smatram da je to pozitivna promjena koja dopušta uzvratnim utakmicama da budu otvorenije i atraktivnije", zaključio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.