NBA

Trener Dallasa kritizirao Dončića zbog njegove najiritantnije navike

Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/Guliver

VISOKI domaći poraz Dallas Mavericksa 107:91 od New Orleans Pelicansa, do sinoć najlošije momčadi Zapada NBA lige, bio je najveće iznenađenje na jučerašnjim utakmicama.

Iako bi većina košarkaša sve dala za takve brojke, Luka Dončić za svoje je standarde imao slabu večer. Bio je blizu triple-doublea s 21 košem, 10 skokova i sedam asistencija, ali loše je šutirao (7/20), promašio svih šest pokušaja za tricu i čak sedam puta izgubio loptu.

Dok se Dončić žali sucima, protivnici trče u kontre i zabijaju

Osim toga, konstantno je radio ono po čemu je već postao zloglasan - prigovarao sucima zbog nedosuđenog prekršaja umjesto da se vraća u obranu.

Novi trener Mavericksa Jason Kidd nakon utakmice ga je prvi put javno kritizirao zbog te navike koja je mnogima već odavno iritantna.

"Volio bih da više igramo pet na pet. Suci nemaju običaj zaustaviti igru da bi promijenili odluku. Trebate razumjeti da postoje periodi na utakmici, kad je vrijeme zaustavljeno, za razgovore sa sucima. Dok se igra, tranzicijska obrana jedna je od stvari koje moramo popraviti. A ako se žalimo sucima dok je lopta 'živa', to nam samo donosi štetu. Moramo bolje razumjeti kad je vrijeme za razgovor sa sucima", rekao je Kidd pa ipak istaknuo:

"Kolektivno, kao momčad, ne samo Luka."

Slovenac se složio s kritikom

Dončić je muški primio kritiku kad su mu je prenijeli nakon utakmice. "Trener je potpuno u pravu, moram prestati s tim", priznao je Slovenac.

Dallas s omjerom 11-10 drži peto mjesto na Zapadu, ali već bi ga poraz u idućoj utakmici mogao koštati ispadanja iz zone doigravanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.