Trebao je biti veliko pojačanje za Hajduk, navijači su bili u euforiji. Sad odlazi?

Foto: Miro Gabela, Robert Matić/Hajduk.hr

DOLAZAK Vadisa Odjidja-Ofoe (34) prije pola godine izazvao je euforiju među navijačima Hajduka. 

Iskusni Belgijac, koji je u karijeri odigrao 450 utakmica u belgijskoj ligi, bio je velika želja Ivana Leke i "kapitalac" kojeg su navijači dugo čekali. Odjidja-Ofoe odigrao je prošle sezone 44 utakmice za Gent iako je početkom godine bio na operaciji koljena i trebalo mu je vremena da se vrati.

Zaludio navijače u derbiju

Za Hajduk je debitirao u porazu od Dinama u Superkupu 1:0 odigravši 22 minute, ali se navijačima na najbolji način predstavio tjedan dana kasnije, kad je Hajduk okrenuo prvenstveni derbi na Maksimiru i slavio 2:1. Odjidja-Ofoe ušao je u 56. minuti i igrao odlično, a u nadoknadi je iz kornera nabacio Pukštasu za veliko slavlje Splićana.

"Odjidja je spektakularan. Ovo nikad nisam vidio u Hajduku, svaki potez mu ima smisla", "On je igrač koji nam može donijeti titulu", "Napokon neki igrač Livajine klase", "Odjidja je bog nogometa", "Na koju prevaru smo ga doveli?!" bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama na igru bivšeg belgijskog reprezentativca.

Dolaskom Karoglana pao u drugi plan

Odjidja je nakon derbija u prvom kolu odigrao dobro još jedino protiv Slavena u četvrtom kolu, kada je ulaskom s klupe razdrmao momčad i poveo suigrače prema pobjedi 3:0. Odlaskom Leke i povratkom Mislava Karoglana na klupu belgijski je veznjak pao u drugi plan. 

Protiv Rudeša je dobio tri minute, protiv Istre minutu, u zadnjem derbiju s Dinamom zaigrao je desetak minuta, a oko 20 minuta igrao je protiv Osijeka, Lokomotive i Gorice. Sve bez ikakvog opipljivog učinka.

Počeli razgovori o raskidu ugovora?

Budući da je Odjidja jedan od najplaćenijih igrača Hajduka, splitski klub bi ga se rado riješio ove zime. Navodno su čak i razgovarali s njim o njegovom statusu. I sam igrač nije zadovoljan minutažom i ulogom kod Karoglana pa bi do rastanka moglo doći već u narednim danima. Ugovor s Hajdukom ima do kraja sezone, uz mogućnost da se produlji za još jednu sezonu. Umjesto produljenja, puno je realnije da će doći do raskida ugovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.