BIG3

Trebali su popuniti rupu u sportu, a sad zbog korone sve odgađaju za kraj ljeta

Foto: Getty Images

BIG3 liga, u kojoj mahom bivši košarkaši ljeti igraju tri na tri i popunjavaju rupu u košarkaškim aktivnostima između dvije NBA sezone, ove je godine trebala prerasti u zahtjevniji projekt, koji bi napola bio sportsko natjecanje, a napola reality show.

Ovaj su put namjeravali ispuniti dio goleme sportske rupe nastale pandemijom koronavirusa, a sad zbog iste te opasnosti cijeli projekt odgađaju za kolovoz ili rujan, javlja USA Today. A dotad se već možda vrati i NBA.

Organizatori Big3 su prvi došli na ideju o natjecanju u izolaciji, namjeravali smjestiti sve igrače u jedno veliko imanje s košarkaškim terenom i redovito ih testirati na koronavirus. No ovaj put se ne bi prenosile samo utakmice, nego i njihov stvarni život u izolaciji, što bi projektu uvelike dalo reality dimenziju.

Iako NBA ima nemjerljivo bolje resurse nego Big3, činjenica da je zasad nemoguća provedba ideje takvog zatvorenog natjecanja u puno manjem opsegu nego što bi zahtijevao NBA, nipošto nije dobar znak.

NBA također razmatra odigravanje završnice sezone na jednoj ili dvije lokacije bez gledatelja, samo što je u njenom slučaju uključeno daleko veći broj ljudi i potrebno puno više testova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.