TRAŽI SE CONTEOV NASLJEDNIK Chelsea pregovara sa srpskim čudotvorcem

EPA

SLAVIŠA JOKANOVIĆ (49) prometnuo se kao prvi izbor Chelseajeve uprave glede potrage za nasljednikom Antonija Contea, tvrde svi relevantniji engleski mediji.

>> NAJSKUPLJA UTAKMICA NA SVIJETU Srpski čudotvorac vratio Fulham u Premierligu

Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio plasirao je informaciju kako su pregovori između Chelseajevih direktora i Fulhamova aktualnog trenera započeli jučerašnjim danom te kako će se nastaviti.

Vlasnik engleskog kluba Roman Abramovič navodno preferira Slavišu Jokanovića jer tečno govori ruski jezik, ali i zato što je jedini strani trener koji je dva kluba - Watford (2015.) i Fulham (2018.) - promovirao u Premier ligu.

Također, prije početka Chelseajeva strelovitog uzleta prema nacionalnom i europskom vrhu, kao igrač je od 2000. do 2002. nastupao za londonski klub. Mediji mu spočitaju manjak prvoligaškog iskustva, ali nakon početne skepse sve ga više spominju kao nasljednika Antonija Contea, pred kojim je smjena. 

Kao trenutačno jedini protukandidat u suženom izboru prijeti mu Laurent Blanc. Luis Enrique je prekrižen, kao i Maurizio Sarri za kojeg Chelseajevo rukovodstvo nije htjelo platiti otkupnu klauzulu vrijednu osam milijuna eura.

Fulhamova uprava Slaviši Jokanoviću planira ponuditi produljenje ugovora koji je valjan do 30. lipnja 2019. - kao nagradu za klupsku promociju u Premier ligu.  

Nakon što se igrački umirovio 2004., Slaviša Jokanović trenersku karijeru tri godine kasnije započeo je u Partizanu. Srpski nogometni stručnjak karijeru je nastavio graditi u Muangthong Unitedu te Levskom i Herculesu. Prije dolaska u Fulham krajem prosinca 2015. dužnost šefa struke obnašao je u Watfordu i Maccabi Tel Avivu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.