Trapattoni: Ova Irska možda nije kreativna momčad, ali imamo potencijal

PREMDA je pred irskim nogometnim reprezentativcima još uzvratna dokvalifikacijska utakmica, može se već sada reći da je Irska izborila nastup na Europskom prvenstvu iduće godine.

U prvoj utakmici, u Tallinnu, Irska je protiv Estonije slavila s 4:0 i stvarno samo čudo može okrenuti sliku u ovom ogledu i zaustaviti Irce prema Poljskoj i Ukrajini.

Giovanni Trapattoni, iskusni 72-godišnji Talijan na izborničkoj klupi Irske, bi tako ovu momčad trebao odvesti na prvo veliko natjecanje nakon 2002. godine. Naime, nakon Svjetskog prvenstva te godine u Japanu i Južnoj Koreji, Irska je propustila sva sljedeća europska i svjetska prvenstva.

"Irska možda nema velikih kreativaca u svojoj momčadi. Netko će možda uputiti kritiku da nismo pretjerano niti talentirani, ali ja ponosno mogu reći da je sadašnja Irska vrlo dobra momčad i da ima potencijal. U pitanju su redom mladi nogometaši, po mom poimanju vrlo moderni. Brzi su, energični i vole učiti", rekao je Trapattoni i nastavio:

"Plasman na Europsko prvenstvo je, mislim, tek početak ove generacije. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine bi trebale biti novi dokaz irske kvalitete, a onda bi sam Mundijal u Brazilu mogao biti najočitiji dokaz da sam u pravu kada pričam sve ovo", zaključio je popularni Trap.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.