TJ Ford s "mravima" u Kragujevcu: "Nisam očekivao ovako brzi kraj lockouta"

KOŠARKAŠI KK Zagreb CO u Kragujevcu će večeras u okviru 9. kola regionalne ABA lige odigrati utakmicu protiv Radničkog. Nakon četiri pobjede u nizu, što u Euroligi, što u ABA ligi, trener „mrava“ Vladimir Androić očekuje nastavak pobjedničke serije.

"U ovakvim utakmicama, kao što je ova u Kragujevcu, počinjemo imati obvezu i moramo prihvatiti da ćemo biti favoriti, jer mi sad igramo puno bolje nego na početku sezone. Atmosfera u momčadi je mnogo bolja, u međuvremenu smo dobili na samopouzdanju i sada vjerujemo da možemo igrati na visokoj razini", kaže Androić i dodaje: "Potpuno je jasno kako nas očekuje jako teška utakmica, jer Radnički je dobro trenirana momčad sa vrlo dobrim igračima u rosteru. Mi dolazimo na utakmicu nakon važne euroligaške pobjede protiv Brose Basketsa, ali i oni su u prošlom kolu pobijedili Zvezdu u Beogradu".

Momčad KK Zagreb CO je otputovala gotovo u sjeni vijesti koja je stigla iz SAD-a o dogovoru između NBA igrača i vlasnika, odnosno NBA lige, o mogućem prekidu „lockouta“. Naravno, razlog za to je T.J. Ford, igrač Zagreba koji u svom ugovoru ima opciju odlaska u NBA u slučaju prekida „lockouta“ i odluke o igranju NBA sezone.

"Ne znam što bih rekao. Stvarno ne znam. Iskreno, nisam očekivao da će se tako brzo dogovoriti", rekao je T. J. Ford netom prije odlaska put Kragujevca, te dodao: "Treba vidjeti što će se dogoditi i u kojem smjeru će se sve to razvijati".

Sportski direktor kluba Hrvoje Ciketić o toj temi je rekao: "Bili smo spremni i na takav razvoj događaja iako je to opcija koju smo najmanje željeli. No, puno se toga još mora dogoditi da bi „lockout“ proglasili završenim. I igrači i vlasnici u NBA ligi još moraju potvrditi taj dogovor, a igrači moraju ponovo oformiti sindikat. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Pažljivo analiziramo situaciju, osluškujemo što se događa „preko bare“ i konzultiramo se međusobno u klubu, ali i sa T.J. Fordom i njegovim agentima. Kad stvari budu jasnije donijeti ćemo odluke".

Kirilenko donosi odluku o budućnosti u roku mjesec dana

CSKA Moskva, Zagrebov protivnik u skupini Eurolige, dao je Andreju Kirilenku rok od mjesec za odluku o svojoj budućnosti, objasnio je predsjednik kluba Andrej Vatutin.

"Kirilenko nema ugovor s NBA klubom, ali u dogovoru s nama ima opciju da u roku od 30 dana od završetka "lockouta" odluči hoće li ostati ili se vratiti u SAD", objasnio je Vatutin situaciju oko najboljeg euroligaškog košarkaša ove sezone.

Podsjećamo, Kirilenko se u listopadu zbog ''lockouta'' u NBA ligi nakon 10 godina provedenih u Utah Jazzu vratio u CSKA. Potpisao je trogodišnji ugovor uz godišnju zaradu od neka četiri milijuna eura.

Međutim, kako je u NBA ligi na kraju ipak postignut dogovor između vlasnika klubova i Udruženja igrača, te će sezona, makar skraćena, biti spašena i započet će oko Božića, Kirilenko bi se lako, u slučaju kvalitetne ponude, mogao vratiti "preko bare".

U pet dosad odigranih utakmica ove sezone Kirilenko je s prosječnim vrijednosnim indeksom 29.4 najkorisniji igrač Eurolige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.