OSTALI SPORTOVI

Tiger Woods nakon gotovo 11 godina ponovno na tronu, čestitao mu čak i Trump

Foto: EPA

NAJPOZNATIJI svjetski golfer Tiger Woods osvojio je svoj 15. "major" u karijeri, a prvi nakon 10 godina i 10 mjeseci pobjedom na ovogodišnjem Mastersu u Augusti. Na osvojenom naslovu čestitao mu je čak i predsjednik SAD-a Donald Trump. 

Woods je u četiri dana igre ostvario rezultat od 13 udaraca ispod standarda, čime je za jedan udarac bio uspješniji od najbližih pratitelja, sunarodnjaka Xandera Schauffelea, Dustina Johnsona i Brooksa Koepke.

Nitko nije očekivao da će nakon skoro 11 godina doći do petog zelenog sakoa

Ipak, "tragičar" ovogodišnjeg Mastersa je Talijan Francesco Molinari koji je staloženom igrom sve do posljednjih devet rupa u nedjelju bio u vodstvu, tada je imao dva udarca prednosti u odnosu na drugog Woodsa. No uslijedila su dva velika kiksa, na 12. i 15. rupi njegovi su udarci završavali u vodi, zbog čega je dobio po jedan udarac kazne te je na kraju pao na konačno peto mjesto s dva udarca zaostatka za Woodsom. 

Za 43-godišnjeg Woodsa ovo je peti zeleni sako u karijeri, koji tradicionalno osvaja pobjednik Mastersa. Najbolji u Augusti bio je i 1997., 2001., 2002. i 2005. godine.

Prebrodio je sve životne probleme i vratio se na veliku scenu

Posljednji "major" prije nedjelje Woods je osvojio u lipnju 2008. godine, kada je treći put bio najbolji na US Openu. U zadnje vrijeme Woods je imao velikih problema sa zdravljem, ali i u privatnom životu. Podvrgnuo se operaciji leđa, morao je na odvikavanje od alkoholizma, a razveo se i od supruge.

Naznake povratka pokazao je prošle sezone kada je do posljednjeg dana natjecanja bio u konkurenciji za osvajanje British Opena i PGA Championshipa, da bi u kolovozu osvojio svoj 80. PGA turnir, a bila mu je to prva pobjeda nakon pet godina i tri mjeseca.

Ova godina započela je još bolje za Woodsa koji je osvojio prvi "major" sezone. Ispred Woodsa po broju osvojenih "majora", ali i Mastersa, nalazi se samo Jack Nicklaus koji je tijekom karijere osvojio 18 "majora", od čega šest Mastersa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.