RIJEKA

Tibor Halilović predstavljen na Rujevici. Evo što je rekao novi igrač Rijeke

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

TIBOR HALILOVIĆ potpisao je s Rijekom ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produžetka na još godinu dana, a u srijedu je predstavljen javnosti na Rujevici.

23-godišnji veznjak prošao je Dinamovu školu nogometa, igrao u Lokomotivi, a onda se okušao i u inozemstvu igrajući u dresu Wisle Krakow. Ulaskom u financijske probleme poljskog kluba, Tibor je raskinuo ugovor i postao slobodan igrač.

"Iskoristili smo rupu u Wisli, a o imenima novih pojačanja ne bih"

Riječka struka to je iskoristila i dovela mladog igrača bez odštete, što je potvrdio i zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance koji je otvorio presicu predstavljanja novog imena na Rujevici.

"Wisla je imala problema s isplatama i mi smo iskoristili tu "rupu" pa je Tibor potpisao za nas bez odštete. Radi se o zanimljivom mladom igraču koji može igrati na više pozicija u vezi", bio je kratak Mance.

Novinar po struci, naslijedio broj od miljenika riječke publike

Tibor Halilović poseban je po tome što ima završen fakultet, što je rijetkost u svijetu nogometa. Naime, prvostupnik je novinarstva nakon što je to zvanje stekao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

"Sam poziv Rijeke mi je laskao i krenuli smo u realizaciju. Sretan sam što sam ovdje, pogotovo jer se Rijeka posljednjih godina jako digla. Mislim da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo", rekao je Halilović.

Naslijedio je "osmicu" na dresu od Leonarda Zute, miljenika riječke publike koji je nedavno otišao u turski Konyaspor.

Poznaje trojicu igrača Rijeke, voli igrati na poziciji "osmice" i "desetke"

Na pitanje gdje se najbolje osjeća na terenu Tibor je odmah obrazložio svoju poziciju.

"Ako idemo po tim brojkama, moja pozicija je "osmica", ali mogu odigrati vrlo dobro u oba smjera igre, popularno zvani box-to-box igrač, pa možemo reći i "desetka". Na tim pozicijama sam igrao cijeli život i tu se najbolje osjećam. Mislim da ću pokazati i kvalitetu na tim pozicijama kad mi se ukaže prilika", pojasnio je.

Tibor neće biti prvi Zagrepčanin koji se priključuje riječkoj svlačionici, pa tako otprije već zna trojicu igrača - Petra Mamića, Luku Capana i Domagoja Pavičića s kojima je nekoć igrao.

"S Perom i Capanom sam proveo dugo godina zajedno igrajući nogomet, s Capanom sam se družio i van terena. Tu je i Pavek (op. a. Domagoj Pavičić). To mi je također bila jedna pozitivna stvar, doći u okruženje u kojem već nekoga poznaješ", podvukao je.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.