EURO 2020

Talijani prije svake utakmice zbog praznovjerja rade istu stvar. Tiče se Viallija

Foto: EPA

TALIJANSKA reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u kojem će u nedjelju na Wembleyju igrati protiv Engleske za naslov prvaka. Uvjereni su Talijani da dio zasluga za njihove uspjehe počiva i na praznovjerju i rutini koju redovito izvode.

Ona se tiče Gianluce Viallija, nekoć sjajnog talijanskog napadača, sad člana stručnog stožera iza kojeg su teški mjeseci. Dugo se borio s karcinomom gušterače da bi napokon lani od liječnika saznao da je pobijedio tešku bolest.

Kamere su ga nedavno snimile kako kasni na autobus koji vozi reprezentaciju na treninge i počelo se pisati o tom trenutku kao o nečem posebnom. Saznalo se kasnije, u pitanju je nešto što Talijani ponavljaju još od otvarajuće utakmice Eura s Turskom.

Vialli je tada uistinu zakasnio na autobus koji je krenuo. Talijani su pobijedili i sve je postalo rutina na kojoj je baš Vialli inzistirao i koja se ponavlja redovito kad se momčad ukrca u autobus. Kao i tog dana, vozač pokrene autobus, odveze ga nekoliko metara i tad ''primijeti'' Viallija koji stiže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.