Svindal u vodstvu, Ivica jako blizu medalje u superkombinaciji

NAKON odvoženog superkombinacijskog spusta Ivica Kostelić nalazi se u vrlo dobroj poziciji, za vodećim Norvežaninom Svindalom zaostaje sekundu i pet stotinki. Pored Svindala i Ivice, dvojica najvećih kandidata za osvajanje medalje, Švicarac Zurbriggen i Amerikanac Miller od Kostelića su brži 32 odnosno 29 stotinki. Natko Zrnčić-Dim bio je 1.72 stotinki sporiji od Svindala, a Ivan Ratkić nije uspio završiti utrku.

> Tijek utrke

Ivica Kostelić uoči slalomske utrke nalazi se u najužem krugu kandidata za medalju. Ivica je sjajno odradio srednji dio spusta u kojem je bio jednako brz i spretan kao i Svindal. Norvežanin, podsjetimo, dosad već ima zlato (superveleslalom) i srebro (spust) u Vancouveru. Na prvom prolazu je zaostao Kostelić 55 stotinki, poslije je održavao taj minus, a u zadnjem periodu je dodatno povećao zaostatak i u cilj došao s 1.05 sekundom slabijim vremenom.

U slalomu, kojeg je postavio Ante Kostelić, Ivica itekako može nadoknaditi zaostatak, kako za Svindalom, tako i za Millerom i Zurbriggenom koji je trenutno glavni kandidat za zlatnu medalju. Treba reći i kako su iza Ivice nakon spusta aktualni olimpijski pobjednik u kombinaciji Ted Ligety i Benjamin Raich, jedan od najboljih kombinatoraca u posljednjih nekoliko godina.

Odličan je u spustu bio i drugi hrvatski skijaš koji se nada medalji na Olimpijskim igrama. Natko Zrnčić-Dim nakon solidne prezentacije je trinaesti sa 1.72 sekundom zaostatka, što mu nudi mogućnost pomaka prema naprijed u slalomu.

Suprotno se, pak, može očekivati od trojca koji je okupirao pozicije dva, tri i četiri. Dominik Paris, Carlo Janka i Didier Defago su momci kojima puno bolje leže brze discipline i teško će zadržati poziciju ispred prirodnih slalomaša Millera, Zurbriggena i Kostelića.

Od ostalih skijaša zanimljivo je spomenuti kako je osvajač brončane medalje iz super G-ja, Amerikanac Andrew Weibrecht zaostao više od dvije sekunde za Svindalom.

Slalomsku utrku od 21:15 pratite na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.