Švicarci se pitaju je li Hrvat na početku velike karijere: "Napravio je šou"

Foto: Profimedia

ŠVICARSKI mediji hvale talentiranog hrvatskog napadača Roka Šimića (19) koji je zabio dva gola u službenom debiju za Zurich, gdje je do kraja sezone na posudbi iz Salzburga. Sin Darija Šimića ušao je u igru u 77. minuti ogleda 17. kola švicarskog prvenstva između Luzerna i Zuricha, a Luzern je u tom trenutku vodio 1:0 te ubrzo i 2:0.

Svega 16 minuta trebalo je mladom hrvatskom reprezentativcu da postigne dva pogotka i donese vrijedan bod svojoj momčadi. Prvo je zabio u 89. minuti odličnim volejem izvan šesnaesterca, da bi četiri minute kasnije iz blizine poslije kornera postavio konačnih 2:2.

"Uspoređuju ga s Mandžukićem"

Blick piše kako navijači Zuricha "slave svog novog heroja" te ističe kako je Šimić došao na šest mjeseci dugu pauzu jer RB Salzburg "o njemu još uvijek ima visoko mišljenje". U nastavku se pitaju je li Šimić "na početku velike karijere".

"Šimićev stil igre odgovara filozofiji Salzburga. Puno trči i pritišće, dinamičan je i snažan. Ne vjeruju samo u Salzburgu da će imati sjajnu karijeru, već i u domovini Hrvatskoj. Trebao bi nastaviti tradiciju kvalitetnih napadača. Stalno ga uspoređuju s Marijom Mandžukićem", piše Blick, navodeći kako je Šimić na posudbi u Lieferingu prošle sezone zabio 19 golova u 24 nastupa.

"Pokušava se probiti na klupskoj razini. Debi u Zurichu bio je više nego uspješan. Potvrdi li početni dojam, trener će ga ubrzo staviti od prve minute. U svakom slučaju, nositelji igre, Okita i Tosin, moraju braniti svoje pozicije. Šimić je upozorio i protivnike da ga ne smiju samo tako pustiti da puca. Još se pitaju kako je iz voleja pogodio za 1:2", zaključuje Blick.

VIDEO: Arena Sport

"Dokazao je zašto ga hvale"

Tages-Anzeiger piše kako bi Šimićev dolazak u Zurich "mogao biti kratko zadovoljstvo" te dodaju da je "19-godišnjak protiv Luzerna dokazao zašto ga godinama toliko hvale". Na kraju ističu kako je upitno hoće li hrvatski napadač ostati u klubu nakon ljeta.

Neue Zürcher Zeitung hvali Šimića pišući: "Zurich osigurao bod u Luzernu zahvaljujući spektakularnom Šimićevom showu. Debitant Šimić odradio je veliku utakmicu i postigao dva gola. Hrvat bi se mogao pokazao kao važan dio borbe za ostanak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.