Svi se dive bosanskoj zvijeri: Uništio je Westbrooka koji je opet ispisao povijest

Foto: Screenshot

BRILJANTNI Russell Westbrook postao je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je tri utakmice zaredom zabio najmanje 40 koševa. No ni njegovih 45 poena (šut 12/36), osam skokova i četiri asistencije nisu bili dovoljni Oklahomi da izbjegnu poraz u Portlandu. Trail Blazersi slavili su 114:109, a Westbrook će, osim po svojem novom rekordu, utakmicu pamtiti i po strašnoj "rampi" koju mu je spustio Jusuf Nurkić (22) sredinom prve četvrtine.

"Bosanska zvijer", kako su Nurkića prozvali u Americi, za 37 minuta zabio je 18 koševa uz 12 skokova i šest asistencija, a igračima Thundera podijelio je čak pet blokada. Bivši igrač Cedevite preporodio se otkad je došao iz Denvera u Portland 15. veljače. U prosjeku igra oko 30 minuta i u četiri od pet utakmica za Trail Blazerse zabio je dvoznamenkasti broj koševa.

"Užitak mi je igrati u ovoj momčadi. Novi sam i dajem sve od sebe, osobito u obrani, što je i nedostajalo Portlandu. Hvala gradu na ovakvoj dobrodošlici", rekao je oduševljeni Nurkić.

Portland je prelomio utakmicu serijom 16-0 u zadnjoj četvrtini. Gosti su pred kraj miniserijom 8-0 dobili malu šansu za preokretom, no upravo tada je zakazao Westbrook. U zadnjoj četvrtini zabio je samo pet koševa uz šut 2/11 i promašenih svih pet trica.

U druge dvije noćas odigrane utakmice Phoenix je pobijedio Charlotte 120:103, a Bullsi su iznenadili Warriorse 94:87. Golden State je prvi put nakon gotovo dvije godine izgubio dvije utakmice zaredom.

NBA, noćas odigrane utakmice:

Chicago - Golden State 94:87

Phoneix - Charlotte 120:103

Portland - Oklahoma 114:109

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.