skijanje

Svi hrvatski skijaši ostali bez druge vožnje u slalomu u Flachauu

Foto: EPA-EFE

FILIP ZUBČIĆ i Istok Rodeš ostali su bez plasmana u drugu vožnju slaloma koji se danas vozi u Flachauu.

Zubčić je dosta slabo odradio prvu vožnju u kojoj je praktički čitavo vrijeme bio najsporiji, a u cilj je prošao sa sekundom i 66 stotinki zaostatka za vodećim Norvežaninom Sebastianom Floss-Solevaagom. 

Najbolji hrvatski skijaš dosta oprezno je krenuo od samog početka i zaostatak mu je rastao sa svakim prolaskom i nije imao nikakve šanse za bolji rezultat. Brži nije bio ni Istok Rodeš koji je bio sekundu i 95 stotinki sporiji od prvog mjesta i također daleko od druge vožnje. Samuel Kolega je osvojio 44., a Matej Vidović 48. mjesto.

Jučerašnji i današnji slalom trebali su se voziti u Kitzbühelu, ali su prebačeni u Flachau zbog loše epidemiološke situacije. Zubčić je jučer osvojio 24. mjesto nakon pogreške u drugoj vožnji. Vidović je bio 44., Kolega 49., a Rodeš je izletio sa staze u prvoj vožnji.

Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa je Francuz Alexis Pinturault sa 718 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 560, treći Švicarac Marco Odermatt s 501, dok je Zubčić četvrti s 462.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.