Svagi u bunilu: Šupraha, nećeš jesti dalmatinsku ribu, bježi u Osijek na šarane!

HAJDUKOV predsjednik Joško Svaguša opet je propisno začinio susret s Hajdukom. Uklopio se u sporadične izljeve primitivizma koji poput mrlje iz Tina Ujevića prekrivaju svu ljepotu Torcidine bijele koreografije. Svaguša je došao do ispada broj šest, barem prema onome što je dokumentirano, kada je ohrabrio, a potom se i priključio navijačima u prigodnom skandiranju Mamići cigane, nakon "samo" žute opomene Tomislavu Barbariću.

Bio je to tek prvi čin "blage retardiranosti" na djelu jer ubrzo su procurile i riječi iz hotela Consul, u splitskom Bolu, neposredno uz sjedište Bobisovog pekarskog carstva, gdje je Svaguša sucima derbija uz crni rižoto poslužio bujicu psovki.

 "Što je lopovi?! Nećete vi mene krasti ovdje u Splitu. pred 30 tisuća ljudi! Lopovi! Da je Dinamo izjednačio na 1:1 bili bi razbijeni svi izlozi u gradu, a djeca ne bi mogla u školu. A vi ste umalo doveli do tog rezultata.", vikao je Svaguša prema Andreju Burilu, koji je sa svojim pomoćnicima Grgićem, Vučemilovićem i Conjarom pokušavao večerati.

Svaguša mrtav ozbiljan: Drugi puta naredit ću da Hajduk napusti teren

Pridružio im se, pišu Sportske novosti, i Alojzije Šupraha, što je za Svagušu bio dodatan okidač. Kada mu je član sudačke komisije prigovorio zbog ponašanja, uslijedio je novi nalet:

"Lopovi, kradete na utakmici, a sada bi jeli školjke i crni rižoto?" Nećemo platiti ovu večeru! Neka si sami plate. Neće ovdje spavati"

"Bježi iz Splita, ti si ku....! Šupraha, nećeš jesti ovu dalmatinsku ribu, ajde u Osijek i jedi šarane iz Drave.", poručio je uljuljani Svaguša sucu pokraj čijeg je imena u zapisnicima godinama stajalo Šupraha - Split. Kasnije je preselio na Pag.

Sudačka se četvorka povukla u sobe, ali iz hotela ipak nisu izbačeni. Svaguša je, izignoriran, ostao pričati novinarima, osobljem, likovima iz mašte...

Na meniju su bila sudačke "prevare", a predsjednik je poručio kako će sljedeći puta naložiti da Hajduk napusti teren u slučaju njegove prosudbe o krađi...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.