LIGA PRVAKA

Sutjeska čudesno prošla u drugo pretkolo LP-a, Sarajevo ispalo

Foto: FK Sutjeska

SARAJEVO se oprostilo od Lige prvaka ove sezone. Prvak BiH ispao je u prvom pretkolu od Celtica ukupnim rezultatom 5:2.

Nakon što je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine škotski prvak slavio 3:1, i kod kuće na Celtic Parku opravdao je ulogu favorita te odnio pobjedu od 2:1.

Od početka su Škoti nametnuli svoj ritam i tempo te u 26. minuti stigli do vodstva zahvaljujući golu Ryana Christieja. Benjamin Tatar poravnao je u 63. minuti, ali je sve sumnje u prolaz Celtica odagnao Callum McGregor golom u 76. minuti utakmice.

Celtic - FK Sarajevo Live Score

Čudo u Nikšiću, Sutjeska izbacila prvaka Slovačke iz Lige prvaka!

Svoj europski put čudesno su nastavili nogometaši nikšićke Sutjeske. Boljim izvođenjem penala eliminirali su Slovan iz Bratislave u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon neodlučenog dvoboja u Slovačkoj (1:1), regularni dio susreta u Crnoj Gori završio je također bez pobjednika - 1:1. Heroj Sutjeske bio je bivši stoper Rijeke Aleksandar Šofranac koji je za produžetke i penale pogodio u 93. minuti utakmice.

Slovan je na lutriji jedanaesteraca promašio tri udarca (Dražić, Božikov i Šporar), od kojih je dva zaustavio sjajni vratar Vladan Giljen. Sutjeska će u drugom pretkolu igrati protiv ciparskog APOEL-a.

FK Sutjeska Nikšić - SK Slovan Bratislava Live Score
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.