Sunce inspiriralo huligane: Torcidaši uhićeni na autocesti, a BBB-i na stadionu u Šibeniku

NA BENZINSKOJ  pumpi kod Nadina oko 13,45 sati došlo je do sukoba između pripadnika Bad Blue Boysa i Torcide, a u njemu su torcidaši BBB-e gađali kamenjem dok su letjele i stolice sa pumpe.

Incident se dogodio kada su torcidaši sa deset kombija stali na pumpi te su s druge strane ceste primijetili manju skupinu BBB-a, prešli autoput i napali zagrebačke navijače. Navijači Hajduka su bili na putu prema Rijeci, dok su BBB-i išli u Šibenik.

Tuklo se 70-ak torcidaša i 20-ak BBB-a

Sukob je trajao nekoliko minuta, dok policija nije nasilno potjerala torcidaše natrag na stranu autoceste gdje su se nalazili njihovi kombiji. Benzinska pumpa OMV-a prema Šibeniku je zatvorena, dok su torcidaši nastavili put prema Rijeci.

U Policijskoj upravi zadarskoj doznajemo kako je navijača Hajduka koji su sudjelovali u sukobu bilo oko 70 dok je BBB-a bilo 20-ak. Materijalna šteta počinjena je na jednom kombiju te su razbijena i neka stakla na benzinskoj pumpi. Policija je zbog sukoba privela 20 torcidaša, a ozlijeđenih u tučnjavi nije bilo.

U Šibeniku pretučen navijač Dinama

O ludosti navijača Hajduka dovoljno govori podatak da je njih oko stotinu prelazilo autocestu na kojoj se vozači voze brzinom od preko 130 kilometara na sat, pa je prava sreća da se nije dogodila neka velika prometna nesreća u kojoj je mnogo ljudi moglo poginuti.

Neslužbeno doznajemo kako je jutros na šibenskoj rivi pretučen jedan navijač Dinama koji je u taj grad došao samostalno, a nije čekao organizirani dolazak iz Zagreba. Zbog posljedica tog napada on je završio u šibenskoj bolnici, a policija nije uspjela pronaći napadače na njega.

BBB-i uhićeni na Šubićevcu

U 43. minuti utakmice Šibenika i Dinama na stadionu Šubićevac došlo je do sukoba policajaca i "zločestih plavih dečki", zbog toga što su "plavci" oduzeli jedan od transparenata. Natezanje je kratko trajalo i završilo bez ozlijeđenih.

No, to nije bilo dovoljno izgreda za Bad Blue Boyse kojih je ove nedjelje na šibenski Šubićevac došlo oko 600 pa su se međusobno "potukli" zbog dresova koje su im igrači bacili nakon pobjede. U tom cijelom metežu dvoje navijača je palo s betonskog ogradnog zida. Jedan navijač Dinama je teško ozlijeđen, a policija nije pronašla napadača na njega.

Zagrebački navijači su istakli i transparent podrške nepravomoćno osuđenom saborskom zastupniku Branimiru Glavašu na kojem je pisalo "sloboda Branimiru Glavašu".  U priopćenju koje je poslala šibenska policija stoji kako su "plavci" još prije utakmice preventivno zadržali 10 navijača Dinama i tri navijača Šibenika. Desetorica njih zadržani su zbog pijanstva, jedan zbog vrijeđanja policajca dok su dvojica kod sebe imali nedopuštene predmete..

I.Kri.
Foto: Josip Prkić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.